16 Dis 2012

ReView MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012 MiNggu ke-5

Assalammualaikum..
macam biasalah hari ni nak buat review ttg MLM2012 Minggu ke-5 yang bertemakan Muzikal Komedi..ternyata di minggu ke-5 kesemua peserta memberikan persembahan terbaik masing2..hampir kesemua kumpulan membuat persembahan dengan cemerlang tapi ada la satu dua kump yg agak kureng skit..tapi rata-ratanya semua persembahan mmg best dan meletup..Muzikal Komedi memang tidak menghampakan..dan minggu ini tiada penyingkiran.

JOZAN
JOZAN membuat sketsa tentang Audition Teater Muzikal..Zizan dgn rambut belah tepi yg x leh blah hehe disamping dengan gagapnya memang terbaik..JoHaN pula seperti biasa dengan lakonannya yg cemerlang..diorang kutuk mengutuk each other atas pentas mmg terbaik haha slumber jer..nama Dina juga turut termasuk sekali..pemilihan lagu juga sesuai n paling best..Part pegang tangan pun ade uolls..tapi sekejap jerlaaa..kalau lama sikit lgi best rasanya..diorang patut tunjukkan lagi kesweetkan diorang atas pentas manja2 dgn each other oooh baru bayangkan dh rasa sweet haha..part Johan lompat2 tuh comel sampai rambut palsu nak tertanggal hehehe..bagi aku JOZAN best minggu ni..
 SHIRO
Kump Shiro membuat sketsa tentang perompak/pencuri gitulah hahaha...diorang pun best minggu ni..part paling best bila Shahrol nyanyi lagu Gadis dan Bunga tuh,suara die mcm x sampai pastu die sendiri yg tergelak comel jer..hahaha..die sendiri yg tergelak dengar die nyanyi bila ada part yg die x sampai..lawak tang situ..apapun Shiro juga best minggu ni..
JAMBU
JamBu mmg all out minggu ni..meletup..pandai diorang pilih lagu..semua lagu yg diorang pilih mmg best n terbaik..hampir semua dialog diorang dalam nyanyian..sangat terror uolls..i suke JamBu yeah..JamBu mmg sentiasa konsisten..
R2
Kump R2 Juga cemerlang minggu ni..dengan sketsa Pontianak dan Manusia di Tanah Perkuburan..lirik lagu yg diorang nyanyikan penuh kelucuan..R2 pun best minggu ni..
SAYWHO
Saywho memang pandai mengambil hati penonton Msia, Diorang pandai memilih isu2 terkini dan tahu apa yg penonton Msia suka..pemilihan lagu diorang juga best..x leh blah masa salah seorang dri diorang nyanyi lagu Pencinta Wanita versi loghat Kelantan haha terbaik...terus penonton bersorak..kalau masa lebih lama konform diorang nyanyi dh lagu Apo Kono Eh Jang tuh dah haha..
BOBOI
Boboi membuat sketsa tentang Along2 gi Karaoke haha along2 ni minat Anuar Zain rupenyer ahahaha...cuma satu jer yg aku kurang suka iaitu Afdlin dan Nabil agak terlampau menjerit-jerit bila bercakap slang Cina nih..cakap terjerit-jerit maybe nak tunjukkan gangster jadi diorang  bercakap dengan nada yg kuat..tpi nmpk sgt mcm menjerit-jerit..huhuhu..
BANDUNG JOKERS
Kump ni masih mengekalkan karakter Upin dan Ipin dalam sketsa diorang..kali ni ketiga-tiga mereka memakai baju sekolah..pemilihan lagu agak best juga..iaitu diorang pilih lagu2 dari kumpulan Wali iaitu Cari Jodoh dan Yank yg telah ditukar liriknya..Bila diorang ni asyik dengan karakter Upin dan Ipin jer bosan jugak kan...
SABON
Aku rasa kalau ada penyingkiran mmg konform kump SaBon yg akan kuar..sketsa xde jln cerita pkai mynyi jer lagu disamping mggunakan props kuda kepang..pemilihan lagu juga x best walaupun awalnya ada lagu oppa gangnam style tpi lepas tu semua lagu lama jer old school dah..disamping diorang nyanyi mmg kelaut tempo kemana diorang kemana mcm Ac Mizal ckp Kump Sabon leh ganti Amir Im Sorry hehehe sbb tempo mmg kelaut hehe kalau nk bandingkan OSBON dan SABON mmg jauh bezanya kehadiran Sathiya x membantu Abon nmpk mcm jd lgi teruk..apapun tggu minggu depan kot2 Kump SABON akan buat kejutan sape tau kan..

(gambar2 diatas kredit kpd instagram Zizan n Kak Nurul)
P/s~Jemput Join my Segmen yer tgk post paling atas sekali..tQ

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

21 ulasan:

Faizul Osman berkata...

persembahan yg sy minat pd minggu 5 ni ialah shiro dgn saywho... sabon dah tak best...

Solehah Shamsuddin berkata...

bestnya diorang.

Deq's Qienz berkata...

tak tgk la..huhuu

Nadia Johari berkata...

minggu ni mmg best..klkr..sebb dimasukkn lagu2 yang menrik...harp2 minggu2 lain terbaik gak

Chic Na berkata...

jozan, jambu & shiro tetap dihati. hihi..

Deqla manjew berkata...

baru je baca entri kak fieda pasal MLM ni... deqla x tgk lg minggu ke 5...huhu

Nor Salmi berkata...

Minggu ke-5 ni memang best.. Paling suka Jozan.

are_lin@yu berkata...

jambu trbaik..hiihi..shiro pn ok..jozan pn ok.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

minggu tu smngt sikit nengok sebab ada la yg xbest tu kelakar juga hahaha

izan mama mia berkata...

camana nak tgk...xmelanggan ...huuhuh

Cik Nur berkata...

nur tgk, R2 , sabon dengan bandung joker kurenglah...!

dya bunga berkata...

dya suka tgk shiro.haha

Si Matatajam berkata...

Persembahan yg best bg akak mlm tu adalah saywho...tapi Jozan tetap Di hati..

fieda berkata...

apa2 pun kak fieda suka giler dgn jozan,shiro dan jambu utk minggu kelima ni..saywho pun...sbb budak kecik tu best nyanyi lagi kelate..tunggu gak kot dia nyanyi lagi apo kono eh jang..

Misya Mialen berkata...

sy pun x tgk tp suka klu awak yg review;)

Nyue berkata...

lunch nty nyue nk tgk jozan..xsabar ni..

Che Rosliza Che Mat berkata...

sokong jozan hihihi

Mrs Velentine berkata...

akak pun suka tengok banu review

Cik Syida berkata...

cyda tak tengok sebab dekat rumah takde astro.. -_-"

9n0L4 berkata...

kesian tgk sabon. huhu. tak menjadi langsunggggg.

Cik Aini berkata...

lawak..
tp mmg kesian la sabon..x best dah..huhu

Related Posts with Thumbnails