Jan 23, 2013

JoZaN JuaRa MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012

Assalammualaikum..
Alhamdulilah berkat sokongan dan undian peminat JOZAN akhirnya bergelar Juara MahaRaja Lawak Mega 2012..ini adalah kejayaan terbesar atas nama JOZAN..Para peminat JOZAN semestinya happy tak terkira hehehe..Kehadiran JoHaN di pentas final memberikan impak sekaligus membuatkan JOZAN menjadi lengkap diatas pentas dan secara x langsung menggembirakan seluruh penyokong JOZAN..
Bagi aku JOZAN layak bergelar Juara lagipun keputusan pemenang bukanlah ditentukan berdasarkan undian sms semata-mata sebaliknya markah daripada juri juga..undian sms hanya membawa kepada kpd 30% sahaja juri 70 % dan untuk Maharaja Lawak Mega 2012 ni JOZAN menghadapi banyak dugaan dengan Johan Operation Zizan terpaksa perform Solo..nasiblah semangat Zizan tu kuat die perform juga walaupun solo ikutkan die boleh kalau nak tarik diri..dan Ketika di final semua peminat mengharapkan JoHan kembali..ternyata JoHan tidak menghampakan para peminat dengan beraksi juga walaupun dirinya masih tidak berapa sihat..ikutkan untuk tahun 2012 masa Super Spontan dulu Zizan yg masuk hospital ni masa MLM2012 Johan plak masuk hospital..dua2 akan merasa benda yg sama itulah JOZAN.. =) 
Ikutkan Masa Raja Lawak musim pertama lagi Zizan hanya mampu berpuas hati ditempat kedua manakala Johan ditempat ketiga..bergabung sebagai JOZAN dalam Maharaja Lawak 2011 pun hanya dapat jadi Naib Juara..Namun mereka tak berputus asa untuk kembali semula dalam Maharaja Lawak Mega 2012 dan mengalami pelbagai cabaran dan dugaan sbelum diakhirnya kejayaan menanti mereka..inilah kejayaan terbesar JOZAN..
Ketika persembahan pertama diorang aku mmg dah agak JOHAN pasti akan muncul dan betul tekaan aku hehehe masa lampu digelapkan tu yeayyyy Cakkkk JoHan is Back lihat sajalah sorakan dan jeritan penyokong yg happy giler tgk Johan aku yg terharu hehehe..dgr cite kaki die bengkak..tpi still demi peminat die datang n siap menari sikit2 hehehe..mmg best tgk JOZAN together..rindu oo pasni mesti susah nk tgk gandingan JOZAN hope byklaa event or program tv  yg gandingkan diorang..selain dari Raja Lawak..untuk segmen pertama tu mmg sweet jer tgk Johan tarik kerusi Zizan pastu die duduk hehehe pastu ada part spontan yg zizan ckp "kalau berani sangat cer sepak cer sepak cer sepak" hahaha comel Johan sepak gak tapi kaki yg sebelah lagi hahaha..comel dua2 ni.. pastu masa last Zizan tersalah cakap nama program die n die ambik nama program johan lak hahaha..yg tu pun comel..
Persembahan kedua musical comedy haha mmg best part johan nyanyi dlm bahasa tamil dan cina tu, yang x boleh blah microfon buat hal..adehh selalu gitu tau masa Maharaja Lawak 2011 dulu kes sama gak microfon buat hal x silap aku time tu microfon Zizan yg buat hal..kali ni untuk Maharaja Lawak Mega 2012 Microfon Johan yang buat hal..hahaha dua2 mesti akan alami benda yg sama hehe..bila Microfon buat hal tuh mmg nmpk gak laa JoZan x selesa n x suka..yg nk tergelak tu pasal org tu bagi microfon kt johan tak lama pastu die datang balik ambik microfon tuh hahaha..Johan sampai heran jadinyer kemudian last2 Zizan bagi Microfon die..nasiblaa lepas tuh dh xde apa2 problem dah..part yg last tu masa time AC mizal baca undian tuh hahaha jeng jeng jeng jeng Zizan kiss Johan hahaha..memang mengejutkan tapi semua JOZANNERZ sangat3x suka sweet kott..giler x sweet..dah lama x tgk JOZAN yg Sweet ni..ingat lagi masa JOZAN perform kat konsert MegaLawak di Singapore tu time diorang jadi Izzah ngan Harris..JoHaN mintak kiss dari Zizan hahah tapi Zizan x nak kiss seboleh mungkin cari alasan haha..semalam akhirnya jeng4x sila tgk gmbr dibawah credit to Umairah Jozannerz.
sweet tak..hahha sahabat sejati..sweet giler..epik giler..kalau ada yg geli2 tuh janganlah ingat pape ye JOZAN tuh dh mcm adik ngan abang dah..diorang mmg sweet..Johan pun boleh sweet2 dgn Zizan jer dengan org lain die mmg x boleh nk sweet terus jadi garang.hehe..JOZANNERZ mmg suka kalau diorang sentiasa sweet2..
Sayangnyer JOZAN masa nyanyi lagu Sahabat Selamanya tu diorang duduk jauh2..patutnya Zizan datang jap kt Johan ker kan..hahaha barulah lg sweet..
kemudian tibalah masa pgumuman juara..ooo suspen oo...Zizan tukar tempat dengan yus plak time ni..adeh..xde adegan sweet hehe..jadi johan sebelah Yus dan Zizan sebelah Tauke..maybe diorang tukar tempat tu atas semangat setiakawan gitu maklumlah semuanya lahir dari Raja Lawak musim pertama kan. Yus dengan JoHan senyum2 jer sambil bisik2 gitu comel2 manakala Zizan ngan Tauke nampak serius dan diam jer smbil tggu pgumuman..dua situasi berbeza dpt dilihat masa ni..

Setelah AC umukan JOZAN juara aku kt umah dah menjerit dah yesssszzz JoZan mng!!! haha selepas tuh dpt dilihat yg JoHan sujud syukur manakala Zizan pon dh terduduk sambil menangis..nmpk laa diorang JOZAN berpeluk sekali sebelum sama2 gi ambik hadiah..

Credit pada semua owner gambar2 diatas..sorry x sebut nama sbb x ingat save byk sgt sampai x ingat sape owner gmbr..aku amik gmbr2 diatas kat page JOZAN di FB Thanks semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 comments:

Mira Adzlia said...

sweet sgt dorg kn..shbt sejati ..dorg mmg lyk menang.. :)

Fieda Rafli said...

terharu sgt tgk dorang semalam..moga persahabatan mereka kekal ye..

Raudzah Zahari said...

Suker sangat this entry..love their friendship!!!

9n0L4 said...

suke la tuuuuuuuuu. hehe.

ALS said...

Wah, fanatiknye dgn Jozan.. heheh

Cik Rongoks Ika said...

they deserved it :)

Deqla manjew said...

Kalo dah minat opkos la sokong kalo depa menang.haha...apepun tahniah jozan..nnti la tgk sbb semlm xtgk...untung la org yg ade astro tu...huhuhu ;-)

Che Rosliza Che Mat said...

Suka jozan Menang...

Cik Nur said...

Tahniah Jozan...!
Mmg mantaplah kejutan yg diorg buat semalam..mmg gamak stadium dibuatnya..!

choclairissa@intan marliana said...

saye mmg tunggu sgt entry ni dr awak..bestnye baceeeee...tula zizan mmg rindukan johan..johan pun mest sama tuuu tp johan kt cm abg2 sket so control..comel n sweet gileeeee diorg..sejuta kali likess...awak teruskan buat entry psl diorg k...xsabar nk tunggu lawak ke der 2 kt wayang mac ni...:-)

Mrs Velentine said...

tahniah jozan..picture semua menarik

Related Posts with Thumbnails