2 Jan 2013

Review MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012 Minggu ke-7

Assalammualaikum..
Baru habis update blog JOZANFC nanti jangan lupa singgah kat sana k..sekarang nk update blog sendiri lak..adehh Review Minggu ke-7 MLM2012 x buat lagi hehe..ada yg tertunggu nak baca ker?ikut hati nak buat review Korean Drama tpi esok2 lah hehehe...jom tengok My Review ttg MLM2012 Minggu ke-7..x lengkap lak rasa kalau x buat Review MLM2012 minggu ke-7 ni sbb JOZAN sweet jadi budak sekolah hahaha...
Minggu ke-7 MLM2012 bertemakan Loghat dan Kembali Ke Sekolah..

JOZAN
JOZAN di  Segmen pertama menggunakan loghat Terengganu dan Loghat English ala2 Afrika hahaha..okey gak la..ada part2 kelakar gak..tapi rasenyer yg paling buat aku gelak masa AC Mizal cakap Zizan pakai rambut palsu tuh semua nampak mcm bini die dah iaitu Emylia..apa lagi pas AC cakap gitu terus datang gedik Zizan haha..Johan senyum dan ketawa jer tgk gelagat AC dan Zizan masa ni..hehehe
JOZAN di segmen ke-2 yg bertemakan Kembali Ke Sekolah mmg meletup haha Zizan jadi Fida awek JoHan yg nak mintak clash dgn JoHan siap dua2 pakai baju sekolah..haha comeynyer dua2..Johan nampak cool,ensem dan comey dgn rambut gitu serta gaya die..Zizan plak mmg sesuai sgt muka die ngan tudung haha..qiut..mmg serasi. sgt dah dua2 ni..part Johan pegang muka Zizan mmg x boleh blah lawak..sweet jerr diorang ni jadi pakwe makwe hehe ;) suke tengok JOZAN jadi gini muahaha comey sokmo+sweet ..Zizan plak asal jadi perempuan mmg gedik die menjadi-jadi haha..tudung senget bagai..pastu dengan gaya die melambai-lambai kt semua org..Johan ckp Zizan dh mcm perempuan Palestin dah hehe..
JAMBU
Kump JamBu di segmen pertama menggunakan pelbagai loghat..awal2 diorang ada atas pentas belum buka mulut lagi dh ramai yg gelak..haaha apapun aku suka show Jambu yang kedua punya iaitu di segmen Kembali Ke Sekolah.haha nampak lawak part pi panggil2 orang tuh..hehe..
SHIRO
Shiro minggu ni okey gak tapi kureng sikit kot kalau nk banding dgn minggu lepas..Segmen pertama diorang menggunakan loghat kelantan dengan Jawa..cerita pasal Mat Yo sesat kat Johor x sempat nk gi training terjumpa dengan wak Shahrol masa ni hehe..Segmen ke2 part Ajak Shiro menari tuh mmg x boleh blah hahaha..
BOBOI
Boboi Bottom three minggu ni..mmg mengejutkan semua org..bagi aku Boboi punya persembahan boleh tahan gak..mcm lisa surihani ckp Boboi buat lawak bijak..pasal komputer sume, maybe ramai x faham or x gemar tgk Afdlin speaking kot masa segmen ptama tu..ntahlaa..aku rasa show BOBOI minggu ni lebih baik dari minggu2 sebelumnya..

SAYWHO
Rasanya ramai yg tertunggu-tunggu show SaywHo untuk segmen Loghat tuh hehee..siap ada loghat N9,Kelantan sume..tapi aku lebih suka show Saywho di segmen kedua..qiut jer lawak diorang masa jadi budak2 sekolah tu simple qiut n lawak..
R2
R2 di segmen pertama kurang menyerlah dgn loghat Jepun tu semua..Segmen kedua baru la nampak okey n best terutama part menyelesaikan masalah Matematik tuh hahah..
SABON
Kump SaBon di segmen pertama menggunakan loghat Perak dan Kelantan emm bolehlaaa tahan..Abon cakap Perak mmg best dengar hehehe..di segmen kedua Abon dan Sathiya jadi budak sekolah haha..lawak la juga..rasanya part paling lawak masa AC masuk jadi bapak sathiya haha..x leh blah tgk reaksi AC masa ni haha...walaubagaimnapun Kump SABON akhirnya tersingkir di minggu ke-7..

MLM2012 minggu ke-8 akan berlangsung di Terengganu dengan bertemakan cerita rakyat & radio...moga JoHaN Cepat sembuh dan kembali pulih spt biasa aminnn...
gambar diatas kredit to BuahMulut.com n Love_JZ

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 ulasan:

N.Aima K berkata...

HAPPY NEW YEARRRR

Mira Adzlia berkata...

jozan mmg d best...tp jmbu pun best..hihi

Deqla manjew berkata...

hahaha... comelnye depa jadi budak skul.. :p

Sue PeLik berkata...

huhuhuhu memang terbaik laaaa!! jozan memang lawak! huhuhu

Chic Na berkata...

lawak jozan yg pertama tu best sgt. haha.. lawak je johan.

are_lin@yu berkata...

minggu lpas pnya best jgk..hehe

nik ros berkata...

paling suka saywho yang persembahan last tu. rasa antara yg paling best la :)

Cik Nur berkata...

adeh..xmenahan tgk zizan tau..!

Nyue berkata...

nyue suka jozan part ke-2..hehehehe

lelamaisara berkata...

tak tgok la miss banu..ketinggalan sudah....

Si Matatajam berkata...

Memang x menahan tengok Zizan pakai tudung ha ha ha

wan nurul hezrina abd halim berkata...

dua orgnie kalau keluarjer tak yah buat lawakpun org dah gelak..tgk muka jer dah gelak=)

kyoshi_sousuke berkata...

xsabar nk tgk Jozan mlm ni kt ganu live lak tu..haha

Kesuma Angsana berkata...

support Jozan always

kinara kinatara berkata...

comel je jozan:)

Related Posts with Thumbnails