15 Jan 2013

ReView MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012 MiNggU Ke-9 (Separuh Akhir)

Assalammualaikum..
Diam x diam dah masuk minggu ke-9 dah MLM2012 ni..dan menyaksikan tiada penyingkiran dilakukan dan semua peserta layak ke FiNal di minggu hadapan yang akan berlangsung di JB..5 Finalis akan berentap di Final nanti..yang terdiri dari JOZAN, JAMBU, SHIRO, SAYWHO dan BOBOI.Tema Minggu ke-9 adalah Peribahasa dan Silent Comedy..Jom tengok review den yg x seberapa ni di minggu ke-9 ni..
JOZAN
Zizan masih beraksi solo di minggu ke-9 ini..diharapkan final nanti Johan ada..rindu nk tgk JOZAN together mcm dolu2..Segmen Pertama yang bertemakan Peribahasa, Zizan agak kurang menyerlah..sketsanya kurang pengisian maybe sebab die fokus untuk silent comedy jadi untuk tema peribahasa ni die lebih spontan dan bedal jer hehe..nampak gaklaa dia x tentu arah atas pentas tuh hehe..gelagat huru hara die atas pentas tuh buat aku tersengih gak..Segmen Kedua untuk Silent Comedy memang ZIZAN meletop hahaha die bijak menggunakan kelebihannya yang lincah dan pandai menari tuh untuk bergerak/menari mengikut backround music tu..terbaiklah..bab2 menari ni mmg serah kat Zizan jerlaa..superb..Silent Comedy versi Zizan best..Najib Ali pon puji JOZAN(Zizan) disegmen kedua ni..
JAMBU
JAMBU menyerlah di kedua-dua segmen..segmen pertama sweet gak amboii yus suap tauke hahaha..pastu ada gaduh2 bagai nak rak n then duduk semula dan teruskan acara suap myuap tuh..hahaha best2 Segmen kedua Silent Comedy bukanlah satu masalah untuk Jambu..diorang pakar bab2 gini..JaMbu x gunakan pon apa2 lagu or kesan bunyi untuk membantu persembahan diorang..org kata Silent Comedy yg original gitu ala2 Mr Bean hehehe...
SHIRO
Kump ShiRo juga tidak menghampakan..diorang menyerlah gak di kedua-dua segmen..aku paling suka masa Silent Comedy hehehe Ajak Shiro sempat lagi tiru gaya Aizat masa AJL27 hari tu siap pegang mug warna merah tuh..hahaha..main kompang dah jadi versi rock plak hahaha..zapin semua ada..terbaik2..
BOBOI
BoBoi pon x kurang kreatifnya apabila disegmen pertama sketsa diorang berlatarbelakangkan kedai makan..dan masih mengekalkan watak Pakcik Razali dan Pak Manan (betul ke nama ni?heheh)lucu gak bila Peribahasa dijadikan nama menu makanan haha..Itik Pulang Petang lah, Nasi jadi Bubur, Ayam penyek, Air yang ditenang jangan disangka takde buaya hahha..dan mcm2 lagi..di Segmen kedua Nabil jadi perempuan sempat lagi bergelek/menari bagai nak rak atas pentas hahaha..waktu diorang berebut dok tukar2 lagu masa duduk dalam keta tu pun best gak haha siap ada bunyi guruh lagi..dan akhirnya sketsa tuh bertukar jadi satu konsert plak dah hahaha.konsert muzik..
SAYWHO
SayWho juga tidak menghampakan..di segmen pertama diorang mengulang watak2 yg sama dalam tema Kembali ke sekolah..dulu..dengan mengekalkan watak Dora,Leonardo dan cikgu..lawak gak bila ada peribahasa yg diorang tukar hahaha..untuk segmen kedua diorang buat pasal pertandingan lawan2 menarik gak silent comedy diorang..diorang gunakan muzik gak..
Walaubagaimnapun kalau ada pemyingkiran mesti antara BoBoi or Saywho yg terkeluar.tapi nasib xde penyingkiran..ramai2 di final baru meriah kan...

Siapa Juara pilihan anda?????pilihan aku antara JOZAN dan JAMBU..produk Raja Lawak 1 mmg trbaik hahaha..Aku dah tgk JoHan,Zizan,Yus,Tauke dari Raja Lawak 1 lagi so mmg diorang ni pelawak2 terhebat..tapi SHIRO, BOBOI dan SAYWHO ada kekuatan dan kelebihan masing2..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 ulasan:

Cik Nur berkata...

jozan psembahan pertama kureng sikit kan miss banu...

yg kedua lawak..hihi...

harap akhir ni johan ade...walaupun terpaksa bkerusi roda.. :)

Tanpa Nama berkata...

harap JOZAN menang.Johan kembalilah semula di sisi Zizan di final nanti...kesian zizan nangis.

penyuluh perikanan berkata...

Postingan yang sangat menarik
selamat siang saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
salam sukses untuk semua saudaraku .....
terima kasih, jangan lupa singgah balik
ditungggu

dya bunga berkata...

dya sokong jambu!!!!hahaha..pak yus..

penyuluh perikanan berkata...

info yang sangat menarik, boleh juga utk menghibur
terima kasih sudah berbagi

Cik Aini berkata...

sian Zizan beraksi srg2..tp xpe mantain gak suka.hehehe
harap2 rezeki jd milik depa :)

AZRUL AZMI berkata...

Datang dari Blog Aku Penghibur... Nice blog...Kalau senang, Datang La Menjenguk ke Blog Saya!!!

kinara kinatara berkata...

wah..hope lepas nie johan akak adelah..dan moga johan cepat sembuh..:)

Nadia Johari berkata...

sy nak jambu..hehee

Misz Mieza berkata...

Dah banyak minggu terlepas.. Huhu..

Cik Aini berkata...

lawak tgk Zizan yg silent komedi tu..mmg menghiburkan..
jambu pun not bad :)

Deqla manjew berkata...

wlupun jrg2 tgk tp deqla sokong jozan n jambu..mmg minat dorang dari dulu..hihi

Kesuma Angsana berkata...

sokong jozan but jambu pun bestlah

Che Rosliza Che Mat berkata...

Kenapa dengan Johan erk...kesian zizan....

Fieda Rafli berkata...

semua best tp paling menyerlah jozan dgn jambu la..

Related Posts with Thumbnails