6 Jan 2013

Review MahaRaJa LawaK MeGa 2012 Minggu Ke-8

Assalammualaikum..
mcm biasa hari ni nk buat review untuk MLM2012 minggu ke-8 yang bertemakan Cerita Rakyat & Radio yg telah diadakan di Terengganu..mmg meriah di terengganu dengan sorakan penonton mmg nmpk happening..JOZAN mendapat undian tertinggi sebanyak 88 % setelah undian ditutup..dan R2 merupakan peserta yg mendapat undian terendah sekaligus tersingkir untuk minggu ke-8.
JOZAN
Seperti semua sedia maklum minggu ke-8 mmg mencabar buat JOZAN apabila JoHan masih di Hospital dan tidak dapat beraksi dan Zizan diberikan pilihan sama ada menarik diri dari pertandingan ataupun meneruskan  mewakili JOZAN dalam pertandingan secara berseorangan..akhirnya Zizan tetap tampil membuat persembahan,..kita harapkan JOHAN cepat sembuh dan dapat beraksi di Perak untuk minggu depan..rindu dah nk tgk JOZAN atas pentas..untuk segmen pertama cerita rakyat Zizan mendapat sorakan gemuruh dengan meniru gaya Ustaz Azhar Idrus..ternyata idea die mmg terbaik..tergelak gak aku tengok gelagat Zizan jadi UAI ni..jenuh jugak Wulan Guritno tuh nak komen persembahan Zizan sbb Wulan tuh x berapa faham sgt loghat2 kat Msia ni kan..hehe..dengar cerita selepas persembahan Zizan, dikhabarkan dari keluarga terdekat Johan bahawa Johan telah menelefon Zizan semata-mata untuk menyatakan rasa bangga dan sokongan padu beliau pada Zizan dan dgr cerita juga Zizan menangis masa cakap tepon tuh..huhu sweetnyer..hope apapun yg terjadi persahabatan diorang kekal aminnn huhuhu..
Untuk Segmen kedua yang bertemakan Radio tuh..Zizan tampil dengan gaya yang santai dan bersahaja sambil berinteraksi dengan penonton mengenai radio..terbayang plak masa die perform solo time Raja Lawak 1 dulu hehehe...stand up comedi..untuk segmen kedua ni mmg nmpk Zizan cuba sedaya upaya untuk membuat lawak..ternyata usaha nya membuahkan hasil apabila ramai yg terhibur serta bersorak kpdnya..suka dengan komen Lisa masa ni..sweet jer bila die cakap when i say Jo U say Zan Jo?Zan JO ZAN =) N kemudian nmpak Zizan dah mcm nak menangis dah time ni..hehehe..kalau lama lagi atas pentas tu mmg konform berderai air mata dh tu..maybe sebab die terharu dengan sokongan peminat dan penonton kan..pastu mungkin gak die sebak Johan xde dgn die masa tu..just dpt cakap tepon jer sbelum tuh..apapun hope minggu separuh akhir (minggu ke-9) JOZAN dapat kembali bersama..rindu nk tgk dua2..kalau salah sorang xde mmg rasa ada yg kurang kan..apapun undian JOZAN mmg pecah rekod apabila melonjak menjadi 88% setelah undian ditutup..
JAMBU
JAMBU mmg best minggu ni..di kedua-dua segmen JamBu mmg sangat menyerlah..sehinggakan Najib Ali memberi komen yg rm 500,000 tu mmg untuk JAMBU..di segmen pertama Yus menjadi Duyung tu mmg x leh blah hahaha..sangat terbaik haha..di segmen kedua juga menarik aku suka tengok gelagat Yus dan Tauke kat konti radio tuh..kreatif idea diorang ni heheh..semoga Jambu terus konsisten =)
BOBOI
Persembahan BoBoi di segmen pertama mmg slow sgt..lawak mcm x menjadi..diorang buat cerita ala2 Arab sikit..n cerita yg diorang buat tuh aku mcm dh pernah baca dalam Majalah Ujang kalau x silap hehe..tp cerita diorang tuh mmg ada mesej yang berguna..cuma penonton mmg kurang gelak masa show diorang yg pertama..aku dengar kat tv mcam ada org booo kat Boboi masa ni..untuk tema kedua BoBoi mula kembali menyerlah bila kali ni persembahan diorangg lebih kelakar dari sebelumnya..cerita/karakter dua org tua di minggu ke-7 tuh dibawa lagi ke minggu ke 8..ternyata menghiburkan dan mendapat pujian dari juri iaitu Awie..
SHIRO
Shiro sedikit kurang menyerlah minggu ni..untuk segmen pertama (Cerita Rakyat) diorang buat sketsa ttg Badang yg makan muntah hantu tu..lawak juga tapi x leh lawan show diorang yg lebih best dlm minggu2 sebelum ni..untuk Segmen kedua, Ajak dan Shahrol dua2 jadi perempuan..di Konti radio tuh..tpi still Shiro agak kureng lawak sikit utk minggu ni..maybe simpan lawak untuk minggu depan kot..
(windu JOZAN)
SAYWHO
Saywho juga kurang menyerlah untuk minggu ke-8 adakah sebab temanya susah?untuk segmen pertama salah sorang ahli Saywho jadi tok Bomoh sorang lagi jadi mcm pesakit yg jumpa tok bomoh sorang lagi jadi puteri kayangan..yang jadi tok bomoh tuh cuba cakap terengganu hehe comey jer dgr..apapun Saywho lawak juga tpi kurang menyerlah sikit berbanding minggu2 sebelumnya..untuk segmen ke-2 pun sama..Saywho agak slow sikit minggu ini..
R2
Rasanya R2 boleh mengagak yg diorang akan tersingkir minggu ni..nampak diorang releks n cool jer..untuk segmen pertama diorang jadi Jin dan Manusia..mmg nampak lawak R2 kurang menjadi untuk minggu ni..di segmen kedua lagi nampak ketara yg lawak diorang kurang best sikit minggu ni..Minggu ke-9 MLM2012 akan berlangsung di Ipoh Perak..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 ulasan:

choclairissa@intan marliana berkata...

aaaaa...saye sokong jozann~~hopefully johan cpt sembuh..zizan kan manja ngn johan..confirm die nk johan ade dgn die perform~~

Cik Nur berkata...

walaupun zizan solo semalam..tetapi nur enjoy...!

Chic Na berkata...

paling kelakar zizan tiru uai. hahaha.. sakit perut gelak.

Nadia Johari berkata...

johan dan zizan mmg xleh dipisahkan..=)

Arina Shamsul berkata...

Hehehe...ko layak dahjadi pengkritik maharaja lawak dik..kekeke.

Cinta Misteri berkata...

Johan dah masuk hospital, dia akan beraksi di pentas akhir ker?

Jom JB 18hb ni...

Bui Junaidi berkata...

KAK BUI SUKA JOZAN DAN JAMBU..

adza irdawati berkata...

ZIZANG MMG THE BESTTT hehehe

Nyue berkata...

agak susah utk zizan beraksi secara solo kan...huhuhu...johan sakit disaat akhir akhir...keican mereka...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nurul suka jozan n jambu..2,2 besh

Dayana Bahar berkata...

Jozan the best...

Related Posts with Thumbnails