14 Sep 2013

4 Drama Korea Yang Terbaru

Assalammualaikum
Hari ni nak cite pasal 4 drama terbaru Korea yg tengah rancak ditayangkan di Korea dan 3 daripada drama tersebut aku tengok secara online di internet..

1)The Master's Sun

Drama ni mmg sangat best n tgh top sekarang lakonan Go Hye Jin n Ji Sub..16 episod semuanya n aku baru tengok sampai episod 10. Episod lain tak keluar lagi. Berkisarkan heroin cite ni mampu nampak hantu. Hantu pun byk jenis ada hantu kelakar, hantu seram, hantu sedih dll..tapi serius sweet jer cite ni..memang sangat seronok tengok drama ni.

*Nak Baca Review drama Go Hye Jin yang terdahulu klik-> Greatest Love..

2) Who Are You

Basic cite ni nak sama dgn The Master's Sun sebab heroin cite ni iaitu So E Hyun pun leh nampak hantu/roh cuma bezanya, heroin n hero dalam cite ni adalah polis, diorang menyelesaikan kes2 jenayah yang kadang2 ditolong oleh hantu2 hehe. Tarikan utama drama ni pastilah kerana heronyer iaitu Taecyeon 2PM yg popular tu.

*Nak Baca Review drama So E Hyun yang terdahulu klik-> CheongDamdong ALice..

3) GooD Doctor

Ini adalah Medical drama dan mempunyai 20 episod..Awalnya aku ni x berapa suka tengok cite doktor2 ni tapi last2 suka dgn drama ni. Seriusly cite ni mmg lain dari yg lain sangat memberi inspirasi dan byk beri pengajaran lakonan terbaik dari Joo Won yg berlakon sebagai pesakit autisme, namun die berjaya menjadi seorang doktor (pakar bedah) Walaubagaimanapun banyak halangan yg terpaksa die tempuh berikutan persepsi orang ramai dan rakan sekerja yg tidak yakin akan kebolehannya disebabkan penyakitnya. Doktor perempuan yg bernama Cha Yeon Seo yg dilakonkan oleh Moon Chae Woon byk memberi semangat kpd watak Joo Won.

*Nak Baca Review drama Joo Woon yang terdahulu klik-> 7th Grade Civil Servant..
*Nak Baca Review drama Moon Chae Woon yg trdahulu klik-> The InnoCeNt MaN..

4) 2 Weeks
Drama 2 Weeks ni dilakonkan oleh Lee Joon Ki yg sebelum ni pernah berlakon dlm cite My Girl, Arang and The Magistrate tapi aku x sempat nak tengok cite ni lagi. Tak silap aku dlm drama ni watak Lee Joon Ki diperangkap dan dituduh membunuh sedangkan die x lakukan pun. Mcm best jln cerita die hehe..

*Nak Baca Review Drama Lee Joon Ki yang terdahulu klik-> ARaNG And The MaGistRate..

P/s-Drama2 Korea kat intenet paling senang dicari n semuanya lengkap dgn subtitle berbanding cite Bollywood yg seksa nak jumpa yg lengkap dgn subtitle, semuanya xde subtitle.Tapi kalau best aku tengok gak w/pun xde subtitle hehehe.

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 ulasan:

Sally Samsaiman berkata...

byk ek cite baru..tak berkesempatan nk tgk..tgu mama la beli dvd :P

beta kupu berkata...

rmi yg review the master's sun tu best...pastu good doctor tu mcm best je, awk tgk kat web site mna ye? tq

Cik Nur™ berkata...

skrang ni,=..nur nak marathon running man dulu..hehehehe

kalau tgk xde subtitle..kita faham2 sendiri je kan..best gak..heheheh

Nur Atira berkata...

waaaa, pelakon dia best2 lahh .

Farah Waheda Wahid berkata...

para penggemar cerita korea mesti suka ni...

Deqla Manjew berkata...

mmg peminat tegar korean ni.. betul tu miss.. citer bollywood mmg jarang ada subtitle.. samalah belasah je tgk..sbb phm la jugak..hihi..

Solehah Shamsuddin berkata...

Tu dy. Punya ske drama korea tu. Miss banu msti byk cte korea dlm lappy. Kan3? :)

Si Matatajam berkata...

Lamanya akak tak layan crita Korea ni..

Kathy Rbain berkata...

peminat citer korea ni..

Che Rosliza Che Mat berkata...

bolehlah akak layan nanti hihihi

Cinta Misteri berkata...

erkkkk....nak layan tv pun dah tak sempat skang ni

Related Posts with Thumbnails