-->

4 Sep 2014

Sinopsis Drama Astana Cinta Aleesa TV9

Assalammualaikum..
Drama terbaru di Slot Ratu TV9 yang dilakonkan oleh Emma Maembong, Nazim Othman, Amyra Rosli dan ramai lagi sudah mula ditayangkan bermula minggu lalu. Drama ini bersiaran setiap Selasa dan Rabu pukul 8.30 malam di TV9. Drama ni drama sedih, banyak bermain dengan emosi dan air mata gitu, apapun jom layan Sinopsis drama ni dibawah yer.

Sinopsis Astana Cinta Aleesa

Drama ini mengisahkan dugaan yang menimpa ke atas perkahwinan Aleesa (Emma Maembong) dan Zhariff (Nazim Othman) setelah kematian anak kedua mereka. Aleesa berubah menjadi separuh tidak betul yang akhirnya membuatkan Zhariff terpaksa menyerahkan tugas kepada Jimmy, rakan sekerjanya. Ketika itulah Jimmy mengambil kesempatan ke atas mereka. Zaleha juga salah seorang yang ingin menghancurkan kebahagiaan Aleesa kerana cemburu dengan apa yang dimiliki oleh Aleesa. Apakah yang bakal terjadi seterusnya? Mampukah Aleesa beroleh kebahagiaannya semula? kena laa tengok drama ni nanti.

10 ulasan:

  1. macam best je drama ni...hope sempat tengok hehe

    read new entry here: http://linazainal.blogspot.com/2014/09/resepi-bibimbap-versi-kampung.html

    BalasPadam
  2. yep..dh tgk smpai epi.4..kat tonton.com.my... best gak laaa.. takbleh ketinggalan ni...

    BalasPadam
  3. Tengok cite ni sebab ada Amyra Rosli...

    BalasPadam
  4. apa tjuk lgu tema cita ni?

    BalasPadam
  5. @Anonymous Lagu Tema : Pemilik Segalanya - Zim Ezuan, Keampunan - Zim Ezuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Actually...lagu Pemilik Segalanya bkn nyanyian Zim Ezuan...tetapi lagu ni penyanyi sebenarnye Dinie...boleh cri die youtube dan instagram beliau di @dinie_official

      Padam
  6. Amyra rosli cembangang.. Emma maembong comei sangat

    BalasPadam
  7. assalamualaikum,sya nak tnya,lagu yg dinyanyikan masa nazim ahmad ceraikan emma maembong tu tajuk lagu apa?

    BalasPadam
  8. @Tanpa Nama wslm, saya x sure la lagu ape, sbb dah lama dh tgk cite ni masa tyg kt tv9 dulu, so tak ingat sgt dh..

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017