21 Sep 2014

Fated To Love You - Korean Drama Review

Assalammualaikum..
Hari ni nak buat Review Drama Korea yang bertajuk Fated To Love You, lakonan Jang Hyuk, Jang Nara, Choi Jin Hyuk, Wang Ji Won dan lain-lain. Drama ni adalah remake dari drama popular Taiwan (2008) yang judulnya juga sama. Drama ini baru habis ditayangkan di Korea baru2 ini dan mempunyai 20 episod. Jang Nara dan Jang Hyuk kembali bergandingan semula dalam drama ini selepas 12 tahun dan drama terakhir mereka bergandingan berdua sebelum ini adalah Successful Story Of A Bright Girl (2002). Reunion kembali gitu kan dan drama ini bergenre Romantik Komedi. Walaupun dah lama x bergandingan, tapi keserasian Jang Nara n Jang Hyuk mmg awsome.
Jang Hyuk yg memegang watak Lee Gun berjaya membawa watak die dengan baik. Sape yang boleh lupa dengan cara die ketawa dalam drama ni betul tak? bila tengok die ketawa dengan kuat mcm tu, kite pun turut sekali nak ketawa tengok gelagat die n cara die ketawa tu hehehe. Cuma agak rimas tengok rambut Jang Hyuk yang panjang sgt masa permulaan cerita hingga ke pertengahan. Tapi masuk episod berapa ntah watak die dah di make over gitu, rambut dah dipotong pendek, hensem giler masa ni hehehe. Jang Hyuk ni mmg versatile, die boleh bawa watak komedi dengan baik sekali watak serius apatah lagi kan.
Jang Nara pula kelihatan lebih natural beauty dlm drama ni, make up nya nipis jer maybe untuk sesuaikan dengan karakter wataknya yang sopan, lemah lembut dan baik hati tu. Tapi kadang2 aku harapkan wajah Jang Nara dimake upkan dgn lebih terang sebab nampak pucat jer, n x nampak apa2 perbezaan pun dari awal hingga hbis episod berbanding karakter Jang Hyuk yang make overnyer lebih ketara. Choi Ji Hyuk jadi hero kedua dlm drama ni, Die dalam drama ni sentiasa colourful gitu dengan baju yg warna warni begitu juga dgn rambut die hehehe, tapi watak die mmg baik hati n cool gitu. 
OST Drama ni juga superb, aku paling suka lagu Goodbye My Love nyanyian Ailee. Lagu tu selalu keluar dlm drama ni especially masa scene2 sedih mmg akan ada lagu ni lah. Cuma agak kesian jugalah dgn watak Choi Jin Hyuk sbg Daniel yang takde Girlfriend dah sebab die lepaskan Jang Nara untuk kembali kpd Ex-husband die iaitu Jang Hyuk tapi nanti die akan bertemu semula dengan adik kandungnya yang terpisah sejak kecil. Apapun drama ni memang best, tak rugi layann drama ni..pada sesape nak layann drama yg kelakar tapi dlm masa yg sama ada sweetnyer n sedihnyer bolehlaa layan drama ni.
Sinopsis
Lee Gun (Jang Hyuk) is the president of a family company that produces shampoos and soaps. He is deeply in love with a ballerina. Meanwhile, Kim Mi Young (Jang Na Ra) works as a secretary in a law firm. Her nickname is “Post-it” (sticky note). She earned this nickname because she is so complaisant that her colleagues dump trivial chores on her.
Lee Gun and Kim Mi Young’s paths cross. Fate and a pair of misfit conspirators cause them to pass a befuddled night together, unintentionally. She becomes pregnant….

Baca Ini Jugak..

*Review Drama Lakonan Choi Jin Hyuk Yang Terdahulu..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

5 ulasan:

Karya Mahirah berkata...

Oh. awak minat drama korea ya... sama la kita hihi..

Faten Meera berkata...

ada tak link tonton online??

BaNu Syah berkata...

@Faten Meera http://www.gooddrama.net/korean-drama/fated-to-love-you-korean

Mila Hamsidin berkata...

SALAM

Sya bru hbis layan cite nie..mmg kelakar hbis..tgk snail igt cite nie..
kih.kih..

Salam kenal
Mila

Hikayat Seorang Budak berkata...

Rindu nak tgk yg succesful bright girl tu. kena layan cite ni. Nak gelak jugak nanti :)

Related Posts with Thumbnails