-->

25 Jun 2012

JOZAN GeGar SiNgaPoRe di Konsert MeGaLawaK 2012

Assalammualaikum...
HoLaaa..ada ke yg tertunggu-tunggu entry nih??hehe..Sabtu lalu.23 JuN berlangsungnya Konsert Megalawak di Singapore yg membabitkan ramai artis..antaranya ada BoBoi,Syok,Artis2 Singapore dann semestinya ada JOZAN laaa...mengikut cerita orang2 yg menonton konsert tuh,mereka kata show JOZAN yg paling best!!haha terbaik laa..JOZAN bertolak ke Singapore secara berasingan iaitu Zizan sampai dulu sebab dia ada shooting di Thailand jadi die terus ke Singapore dari sana..manakala JoHan bertolak pada petang 23 JuN..dengar cite Johan telah terlepas kapal terbang patutnya fligh die pada tengahari tapi disebabkan dh terlepas die terpaksa ambik flight yg waktu petang punye..dlm pukul 5 ptg gitu..show diorang bermula pukul 8-11 mlm..disebabkan dah terlewat sampai, JOZAN x sempat nak reheasal jadi diorang terus redah buat persembahan secara spontan hehehe..info ni aku dapat dari Facebook sebab ada fans Johan dri Singapore yg update pasal benda ni kt FB..Mereka ni siap tggu JoHan kat Airport Singapore lagi..terbaiklah..JOZAN buat persembahan secara spontan gitu n walapun spontan diorang tetap best maklumlah JOZAN kan juara & naib juara Super Spontan,semestinya xde masalah nk uat show secara spontan..
Mesti korang nak tahu apa bentuk persembahan JOZAN kan..okey,diorang buat Sketsa..Ada 2 sketsa gitu..diorang berlakon jadi Izzah dan Abang Haris petikan dari filem Ombak RiNdu lakonan Maya karin dan Aaron Aziz tuh hehehe..ZizaN jadi Abg Haris dan JoHaN jadi Izzah..johan siap pakai baju perempuan tau!!haha..memang kelakar habis..aku ada tengok beberapa video yg ada aksi2 diorang yg diupload di FB..walaupun x berapa jelas tapi still leh gelak giler2 hehehe..JoZaN sendiri selalu gelak2 sesama sendiri kdg2 diorang ketawa serentak..sweet sgt..mcm lepas rindu jer dedua ni mklumlah diorang lama x jumpa pas final SS hari tuh..
kat FB mmg meriah dengan komen2 orang2 yg telah menonton JOZAN kat Singapore..semuanya cakap best..antara komen diorang:-credit to FB Aishah Humaira.

#Semlm MegaLawak2012 best giler!!! Hahaha!! Antare yg lain2 semue, JOZAN paling lawak! Sayer ckp ni bukan sbb sayer peminat JOZAN jer, tapi mmg drg yg terbaik. Ketawe paling kuat pun mase drg buat persembahan. Walaupun nampak sangat yg JOZAN tk cukup rehearsal, tapi lawak spontan drg yg slalu kelakar rabak nyer! Haha! And suker sangat2 tgk drg ketawe samer2 LIVE!!! Hehehe!!
Sketsa 1: Izzah(Johan) & Abg Haris(Zizan). Abg Haris tak abis2 nak bantai Izzah, tapi tu pun lawak! hahah. Johan plak tak abis nak seduce Zizan, dan Zizan plak, ikutkan jer perangai kwn baik dier tu, Zizan tak abis2 nak "try" Johan. Tu paling lawak sekali..!! Dan drg due2 tak blh stop gelak jer. HAHAHA!! XD
Sketsa 2: Abg Haris(Zizan) terpakai baju Izzah(Johan). Skrg due2 pki dress. Dan Johan tak abis2 nak tarik dress Zizan dkat dada dier tu. Sampai Johan ckp, "Panjang betul bulu dade abang". HAHA! And Zizan pun kene kan Johan balik lah. Maser Johan tgh baring kat sofa, Zizan konon2 terserkup kepale Johan dgn dress dier tu. Hahaha!! Then Izzah pregnant & drg due2 fikirkan namer anak drg tgt, dan pikir maner nak pergi untuk honeymoon nanti. Banyak sangat2 JOZAN BROMANCE!!

hahaha kan aku dh kata ramai yg komen mmg best..banyak aksi2 mesra antara JOZAN muahaha..maklumlah diorang jdi suami isteri..tapi yg paling x tahan part Zizan cari baju die x jumpa terus die pakai baju Izzah(dress)haha warna putih..n dress tuh plak terdedah skit bahagian depan haha..johan apa lagi terus buat2 nak skodeng baju die tuh hehe..byk la aksi2 lucu diorang..part Izzah mengandung tuh pun x boleh blah gak haha..JoHan ada menyanyi sedikit lagu ombak rindu sambil main gitar tau..sweet..meh layan gambar plak k..sorry lau gambar x berapa clear k..
Suasana tempat konsert Megalawak tuh berlangsung..
Abg Haris dan Izzah-hahaha abg Haris yg nak 'try'izah mmg giler masa nih wakaka
Johan A.K.A Izah..
Zizan dh tersengih dh tuh..x dpt tahaN gelak...
Izah cuba goda Abg Haris-siap bukak butang baju zizan lak tuh..masa ni penonton dh gelak x hengat haha suspen jer..
izah kena marah ngan Abg Haris sbb lambat bukak pintu hehe
pemandangan dari jauh..dh mcm adegan Awal melamar Scha jer hahaha masa ni Abg Hariz berjanji x kan pukul2 izah lagi sbb izah dh mengandung haha..
ni lebih jelas sikit..masa ni zizan dh pakai dress dh hahaha
Abg Haris yg ganas yg suka pukul2 Izah..hehe
hahahaha masa ni penonton dh histeria dh haha diorang dh jerit2 dh haha Aksi maut JOZAN..
haha mmg aksi Maut nyer laa..masa ni Abg Haris pkul2 muka Izah..sebelum Izah tampar balik muka Abg Hariz hehe..

credit to semua pemilik2 gambar diatas yg aku amik kat FB dan Twitter..JoZan bermalam di Singapore..sebelum keesokan paginya Zizan bergegas pulang ke Malaysia sebab die kena mengacara utk program MeLoDi..kat FB ada 1 video yg tjukkan Zizan baru kuar lif kat lobi hotel..n masa ni dh ada peminat kat sitU..Zizan sempat tanya kat peminat2 kt situ mcmmana Show semalam..semua cakap best..n pastu ada yg ckp Zizan qiut pakai dress kemudian semua org kt situ termasuk Zizan terus ketawa..haha pastu Zizan cakap nasib semalam die x kiss JoHan hahaha...pastu terus ada peminat tanya kenapa x kiss je Johan tuh (yela diorang kan berlakon jdi suami isteri kan)pastu Zizan jawab x nak laa geli laa..hahaha sebab muka JoHan kan ada misai,jambang semua..jadi Zizan x sanggup nk kiss kahkahkah..adoii mcm2 la diorang nih..setakat ni gambar2 kat atas nih je ada..nanti kalau ada versi yg lebih clear aku upload kemudian k..selepas Zizan bertolak balik ke Msia..pada hari yg sama juga JoHan juga bergegas pulang ke Msia..
masa ni diorang kat Lobi hotel dah bergegas nak ke airport utk pulang ke Malaysia..

Baiklah last sekali aku sertakan 1 video yg ada aksi JOZAN..Sekejap jer ni dalam 2 minit gitu..kalau nk tgk video lain korang silalah ke Fanpage Facebook aku..kat situ ada 2 video lain..enjoy!!

dlm video ni aku suke tengok JOZAN ketawa serentak..comel jerr..diorang tgh disscuss nk honeymoon kt mana..pastu Johan cakap die mengidam gitu haha..korang tgk la sendiri..hahaha..Oh ya lupa nak gtau yg Mega lawak konsert ni akan disiarkan di Astro Warna pada hari Raya nanti..lambat sangat kan..tapi diorang akan siarkan di chanel Astro Box Office Event..kalau nk tengok JOZAN masa ni korang kena langgan la chanel ABO event nyer..lambat benar nak siarnyer..adoiii...jadi layan jela video yg ada..

26 ulasan:

  1. alolo sweetnye Jozan bergmbr..cantik Johan jadi Izah..hahaha...

    BalasPadam
  2. suka gila dgn lawak johan dgn zizan nih...slm kenal dari blog mak dara

    BalasPadam
  3. terbaik jozan..terbaik miss banu..hehe..detail!!i like..hehe..

    BalasPadam
  4. wah detail....bagus2 mis banu...suke2...

    suke tgok diorang tu kan...

    BalasPadam
  5. tak tahan la tgk muka diaorg jadi iza & haris tu..lawak!
    thanks miss banu sbb sharing.. :)

    BalasPadam
  6. hahaha..dya tgk pic tu pun dya dh tergelak..berukband mcm kura2 lh nk tgk video tu..:(

    BalasPadam
  7. Tgk pict pun dah gelak ...kl tgk show mesti pecah perut punya...

    BalasPadam
  8. cam lawak je kalau tengok ni..hehe~

    BalasPadam
  9. terer la tak rehearsal pun tetap terbaek. comel la zizan pakai dress. hehehe..

    sabo.. tak lambat dh tu nk tggu raya. :)

    BalasPadam
  10. kahkahkah...mesti lawak yang amat ni...cepatla mis banu nak tengok video dyerg...xsabarnyer...hehe

    BalasPadam
  11. jozan ni memang terbaikkk...xtau nk kata mcm mn diorang mmg lawak betoi la hahha

    BalasPadam
  12. wahhhhh... bestnya dia... btw salam singgah dari ini link saya... mak dara.. ^-^v

    BalasPadam
  13. haha..klakar gile dorg nee..baca pn bleh gelak..ape lgi kalo tgk..mmg terbaik la jozann..

    BalasPadam
  14. tengok gambar pon nak tergelak2 dibuatnya.hahahah

    BalasPadam
  15. kahkahkah..layan gamba pn dh tergelak2..sure hangat giler diorg ni..dhla si johan tu gila2 sikit..

    BalasPadam
  16. perghhh...mmg lawak la mrk berdua nie..best betoll....

    BalasPadam
  17. best2 mmg minat giler kat Jozan ni

    BalasPadam
  18. Datang segmen Mak Dara :

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/

    BalasPadam
  19. hadoiiiiii. menggeletek hati betul lah dorang ni. ;)

    BalasPadam
  20. lawak giler part ni.adui ada jgk aksi panas lak tu.haha

    BalasPadam
  21. Hye Miss Bahu StOry...ima dah tgk konsert tu.. Dari awal sampai habis..and JOZAN PALING BEST la...serius ima tgk part diOwg tu byk kali pOn still tergelak terbahak2 lagi.. Memang diOrg paling spOntan and best la.. Thumbs up to bOth of them (^^)Y

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017