-->

8 Jun 2012

RevieW SuPer SpoNtan FiNaL ^_^

AssalammuaLaikum..
Hola..pe khabar..hari ni genap seminggu Final ss berlangsung..haha baru hari ni nk uat review..apa kes haha mcm terlambat je rasa..ikutkan malas dh nk buat review..tpi bila pikirkan ni kan review utk final..aku buat jela..kalau ada yg nk baca baca jela walaupun dh terlambat skit review ni..hehehe..Aku review Secara Ringkas jer..
Waktu nak start Final SS ni mmg den x sabar..hehe berdebar-debar jer mcm aku plak yg bertanding..sebelum SS start Ramalan Super Spontan yg start dulu yg mana A.C Mizal yg jdi pengacaranya..biasa je bagi aku..cuma diorang ada main game demonstrasi yg mana Amir kena teruk ni mesti kes saja nk mengenakan Amir ni..dan pengurus AG dan BC jadi tangannya..

Kemudian yg dinanti pn tiba..SS Final dh start..Game 1st yg diorang main ada adalah Game BeKu..nmpk pemain semua agak serius dan bersungguh-sungguh..langsung x bagi peluang pada peserta lain nk berada lama2 atas pentas..semuanya asyik cantas mencantas bak kata Afdlin..antara yg menarik part Johan menarik rambut palsu tauke sampai nk terkuar dh..haha..JOZAN pun bertemu dlm game beku..tpi nmpk diorang serius skit..Game kedua diorang main adalah Sketsa dari Topi Puaka..Diorang kena berlakon ikut kreativiti diorang mengikut situasi yg diberikan..Antara yg menarik bila JOZAN sama2 nak naik pentas serentak haha..tapi bila perasan yg mereka sama2 nak naik pentas serentak terus kedua-duanya mengundur ke belakang sebelum Johan ke depan semula dan mcm nk terjatuh sikit n cepat2 die cover dgn jalan dan muke comel die tu hahaha..setelah tamat game ni..tibalah giliran amir utk mengulas..die terus pergi kepada Johan..dan tanya soalan maut die..iaitu "Kalau ditakdirkan Zizan menang mlm ni adakah JOZAN akan berpecah"
hahaa aku pun terkejut haha..Johan senyum tapi sebelum die sempat menjawab penonton kt studio dh naik angin dan mereka boooo kt Amir sbb x puas hati ngan soalan Amir..yg paling best bila Zizan juga terus berlari pergi kt Amir dan johan sebelum johan suruh zizan bersabar..dan Zizan balik semula ke tempat die..nmpk sgt yg Zizan mmg x suka bila dgr org cakap pasal Jozan nak berpecah terus die jadi sensitif..Johan menjawab soalan AMir dgn bijak sekali..kelihatan Muka Zizan nmpk mcm nk menangis masa nih..hehe so sweet.Game ke-4 diorang main Game baru yg dinamakan Pilihan lain..haha aku suke game ni best3x yg paling best bila peserta akan dipasang-pasangkan..yg paling menarik semestinya bila JOZAN bertemu..sampai Adibah suruh peluk2 dulu..siap tanya sudah melepas rindu!haha sweet..n yg lgi sweet bila Adibah nOR turut mentionkan JOZANNERZ hehe..n kemudian Adibah nor nak sebut nama Zizan tapi tersebut JOZAN..automatik Johan dan Zizan saling berpandangan haha..sweet...ternyata JoZan mmg sama hebat bila main game ni..terbaik...
Game ke-4 diorang bermain game Ciptaan.Kali ni diorang main secara berpasangan..dan keenam-enam peserta berada di atas pentas..teringin nak tgk JoZan main game ciptaan sama2 mesti lgi meriah gitu..permainan mereka semua mmg menarik aku setuju ngan Adibah Nor bila die cakap Tauke comel bila buat aksi mengepit kuih tuh hahaaha..sebelum main game ke-5 diorang tjukkan undian terkini ternyata kedudukan undian JOZAN hanya berbeza satu peratus sahaja..mmg sengit..lebih menarik ketika ini JoZan mmg duduk together-gather masa ni..Game ke-5 diorang main adalah Game Laguku Untukmu..bila dgr je diorang nk main game ni aku mmg dh boleh agak Zizan yg akan menang,sebab kalau bab2 menyanyi,rap semua mmg Zizan terror la kan..actually aku lagi suka diorang main game lain dri main game ni..sebab game ni just menyanyi jer x melibatkan pergerakan pun..tapi walaubagaimanapun Game ni tetap best sbb semuanya All Out..dan nmpk releks jer..antara yg menarik Bila Rahim cuba nyanyi rapp haha terbaik..
Pengumuman pemenang juga kelakar..bila Ropie,Rahim dan Suhaimi mcm dh boleh agak dh yg diorang berada di kedudukan terbawah..kemudian tggl tauke,Johan dan Zizan..Tauke sengaja menjatuhkan diri sendiri haha kemudian bertanya pada Jozan sape yg buat die jatuh haha Johan dan Zizan sedikit terkejut lalu mengangkat tangan yg menunjukkan bukan mereka yg menolak Tauke..walaupun pengumuman Tempat ke-3 x dibuat lagi tapi Tauke dh konfiden nak amik hadiah dah hahaha...tauke mmg best..kemudian tggllah JOZAN saja atas pentas...rasanya semua tahu apa jadi atas stage lepas ni kan..diorang mmg sweet..sgt sweet..Akhirnya keputusan memihak pada Zizan dengan Undian 48% manakala Johan ditempat ke-2 dengan 45%...
seKiannnnn

Semalam ada yg suruh saya buat review My Name Is KhaN kan..saya dh pernah buat review cite nih dah pada tahun 2010 kot..tpi reviewnyer secara ringkas jer sorry warna tulisan entry tuh agak huru-hara maklumlah entry lama la katakan..
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2010/05/review-5-filem-yang-aku-dah-tengok.html
and baca jugak entry nih yer mengenai pandangan saya tentang Stereotype Kartun Sailormoon..sila komen jika sudi..
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2010/03/stereotype-kartun-sailormoon.html

20 ulasan:

  1. aiyok soalan, mmg tak patut tanya. nasib baik zizan pandai jwb. sikit je pun beza undian zizan & johan eh? kira jozan la yg menang. hihi..

    pasni kompem cik na rindukan review psl jozan dr miss banu. :)

    BalasPadam
  2. SSF ulang bekali2 kt warna tp tk jemu2 nengok.

    BalasPadam
  3. ahahahahh....so sweet kn miss banu...hope mrk trs kekal menjalinkan persahabatan itu.... :)
    tp kdng2 kita rs syg sgt2...mrk bnyk berlakon filem tp cite yg ntah apa2 ntah...tu yg ckit down tu

    BalasPadam
  4. tq miss banu...suke singgah sini bace pasal Jozan...
    banyak sudah tau pasal Jozan kat sini...sweet kan diorang...

    BalasPadam
  5. SO SWEETNYA...RUGI X TENGOK..TP KT UMAH XDE ASTRO WARNA..HIKHIK

    BalasPadam
  6. akak tak tgk lagi ni.. huhu

    BalasPadam
  7. bila baca review ni dah nampak best sangat...
    kalau menonton lagilah meletup....
    sayangnya sy tak tengok huhuhu... ;'(

    BalasPadam
  8. deqla pun bila nk habis tgk ni..kalo dah tgk pun rasa nk tgk lagi..hihihi..deqla kan siap main lagi game2 kat SS..lawak jew..

    BalasPadam
  9. paling best tengok game demostrasi mase minggu awal dulu...gelak habisss....hihi

    BalasPadam
  10. zizan ni macam sensitif jugak orangnye ye~

    tp cam sweet la gak..hehe :p

    BalasPadam
  11. mmg best final SS hari tu,..dr mula dh agak zizan akan memang..apepun jozan mmg terbaek lah! suke dgr ucapan zizan pas menang tu,...semoga diaorg terus kekalkan jozan.. terbaek!

    BalasPadam
  12. dah tgk..lawakkkk sangat sampai guling2 gelak..huhu tapikan tak suka ropie.mmg tak ada bakat sgt dia

    BalasPadam
  13. Bestny adapat duit beratus-ribu...
    Memang tuah betul si zizan ni...

    BalasPadam
  14. Tak kesempatan nk tgk....=)

    BalasPadam
  15. singgah sini memang best sebab ada jozan...haha...xjemu wani tengok ulangan SS ni tau :)

    BalasPadam
  16. jozan the best. gabung due, pecah perut lahhh. :)

    BalasPadam
  17. alaa...rugi betul tak dapat tgk final super spontan ni

    BalasPadam
  18. miss banu, sy selalu singgah sini nak tahu pasal jozan, ni sy nak kongsi pendapat org belakang tabir semasa lawak ke der mengenai jozan.di sini http://rinduranurbisa.blogspot.com/2012/02/jozan-masa-lawak-ke-der.html

    sgt terharu tgk mereka kuat dan rajin bekerja...

    BalasPadam
  19. assalamualaikum, ms banu, sila lihat sini http://rinduranurbisa.blogspot.com/2012/02/jozan-masa-lawak-ke-der.html

    untuk komen drp seseorang yang bekerja di belakang tabir bersama jozan semasa lawak ke der. sgt terharu apabila mengetahui mereka bekerja keras untuk lawak ke der. go jozan...

    BalasPadam
  20. walaupun dah setahun super spontan..saya still tengok berulang kali especially part jozan je la..n awak review sgt best..sbb awak sgt detail mengkaji behaviour jozan..suke sgt diorg sweet~~sgt sweet~~kalau awak pjgkan entry part last yg diorg peluk2 n zizan dh nangis peluk2 johan tu lagilaa best gile..nanti buat review panjang2 k utk maharaja lawak mega..confirm saya akan masuk blog awak :)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017