-->

21 Jun 2012

SoaLaN dan JaWaPaN daRi JOZAN for Uolls ^_^


Assalammualaikum..
sejak dua menjak ni aku ada mendapat feedback dari orang2 yg baca blog ni di twitter,FB dan di blog ni sendiri..ada yg gtau aku yg diorang suka singgah sini sebab ada cerita2 JOZAN kat sini..terima kasih atas komen2 korang semua..hehehe..awalnya aku tulis entry2 pasal JOZAN sebab aku mang minat ngan diorang..aku minat diorang sejak dari Raja Lawak musim pertama lagi..masa tuh diorang belum bergabung jadi JOZAN pun lagi..peminat sejati gitu hahaha...jadi disebabkan ada permintaan maka cerita2 JOZAN diteruskan okey..baiklah hari ni nak kongsi mengenai JOZAN la semestinyer..jom tengok cara2 diorang jawab soalan..haha jawab soalan jer pun dh kelakar..tapi sorrylah sebab yg Zizan punya soalan agak sikit berbanding Johan..sebab yg ni je yg jumpa pun..jom baca...

#JOHAN
Nama dalam sijil kelahiran?
Mohamad Yazid Lim bin Mohamad Aziz
Nama panggilan di rumah?
Papa...Tarikh lahir?
13 Jun..Tempat lahir: Selangor.
Zodiak:
Gemini.Taraf pendidikan tertinggi?

Tinggi sangat taraf.
Ada impian untuk melanjutkan pelajaran di peringkat tertinggi?

Ada tapi memandangkan pandai sangat, lupakan terus impian tu...Impian/cita-cita yang sudah terlaksana:
 Kahwin.
Impian yang belum terlaksana, bila nak laksanakan?:

Tambah anak, dlm proses…ingat nak buat satu team bola..Adakah anda sangat teruja menjadi seorang penyampai radio?:
Saya biasa je cuma Haniff dengan Ray yg teruja dapat join saya....

Apa yang menarik sangat tentang seorang penyampai radio?: Saya boleh chiloq menchiloq bila Ray dan Haniff bercakap…hahaha makan hatiii la korang!
KRU atau 4U2C? (beritahu kenapa)
 4U2C sebab Mak Jemah suka gelang..Hujan atau Bunkface? (beritahu kenapa)
Dua-dia tak suka sebab Abg Mus adh ada band sendiri….lagi sedap okokokokokehhh..Britney Spears atau Rihanna? (beritahu kenapa)
Dua-dua tak suka sbb dua-dia giler nak rebutkan I….rimasssssss..Apakah warna sarung bantal kegemaran anda?
Putih, tapi lama-lama jadi kelam lagi I sukeeeeeeeeee, siap ada bau..
Sekiranya anda adalah ‘sekeping biskut’, biskut perasa apakah pilihan anda?
Biskut kering sbb I boleh berbakti pada mereka yang tak mampu…ko hadeeee?..Di manakah tempat paling best kalau nak makan malam di rumah?
Atas siling rumah! Rasa romantik sangat!..
Pernah berjalan dalam tidur?..
Tak pernah dan dan berminat pun!
Pernahkah anda dibuli sewaktu kecil?
 Tak pernah, tapi membuli selalu… woohoooooo...Selebriti Malaysia yang manakah paling bijak berfesyen?
Johan Raja Lawak, Mas Joko suka tengok style dia yang kadang-kadang tak kena tempat tu!..Berikan satu tajuk lagu yang menjadi kegemaran anda dari dulu sehingga ke hari ini?
 Lagu sekolah...
Bayangkan anda pulang ke rumah, buka peti sejuk, apakah benda pertama yang anda akan cari:?
Air la tak kan nak cari baju lak! Soalan apa yg ko bagi ni Senah? Ni yg buat Mak Jemah nak marah nih!..Anda ada berapa pasang kasut di rumah?
1 je sebab tiap-tiap hari buang dan beli kasut baru..Sekiranya anda terjumpa seekor orang utan, di manakah akan anda sembunyikan haiwan comel tersebut?
Simpan kat Rumah ko boleh?..Apakah filem yang paling best pernah anda tonton pada tahun 2000?..
Mak Jemah layan filem Johan Raja Lawak je. Suka tengok budak tu, sweet sangat! Taste uollssssss!..
Sekiranya anda sebatang pokok, jenis pokok apakah anda akan jadi?
I dah pernah jadi pokok masa teater Siti di Alam Fantasi...kalau boleh nak jadi pokok tu sebab pokok tu boleh bercakap..Sudahkah anda berteman/berkahwin?
Dah le! Abeh tu bini dan anak-anak aku tu nak campak mana? Mesti ko tak baca paper kan?..Bercuti di pulau atau bermain salji?
Nak bawa family main salji je sebab pulau dah puas dan dah cukup hitam..
Pernahkah anda bercakap dengan haiwan perliharaan anda? Pernah.. sugarglider.
Tahukah anda bagaimana cara untuk masak nasi goreng Pattaya? Berikan cara paling senang…
ko nak pening-pening kepala watpe…beli je kan ke senang...Primadona Melayu paling anda kagumi?
 Saloma..
Hero filem Melayu yang paling gagah pernah anda minati?Malek Noor (filem Sahabat)..Perkara yang pasti membuatkan anda tersenyum sendirian?
Main dengan anak-anak..Namakan satu tabiat buruk kawan baik anda yang nak sangat anda betulkan?
Ray dan Haniff (berebut nak bercakap)..Perkara paling sweet tentang kawan baik anda?
Cover line cemerlang..Lagu paling suka anda dengar di ERA fm?
Aiii aiiii aiiiisheteruuuu!..
#ZiZaN
Nama:Mohd Razizan Bin Razak
Umur:28 tahun
Tarikh Lahir:15 ApRiL
Asal:TereNggaNu
Status:Bujang

Aktiviti "REMPIT"-Saya suka main go-kart,dan litar di Shah Alam menjadi tempat kesukaan saya untuk beraksi..
Suprise..-Perkara paling romantik pernah saya buat untuk yang tersayang ialah beri kejutan dengan menghadiahkan tiket penerbangan ke Bandung,Indonesia.
Ujian IQ-->Saya suka melihat kepintaran seseorang dengan cara memberi soalan pelik untuk mereka jawab
Destinasi idaman-->Saya teringin nak ke Jepun atau Korea..
Alergik dengan-->Saya memang tak boleh menjamah makanan laut,kalau tak mulalah terbersin tak henti2.
Jika bukan Raja Lawak-->Saya akan buka butik menjual pakaian berjenama "BAJU" dan buka sebuah salun sebab saya sebenarnya pandai menggunting rambut..
Wanita memukau-->Suka lihat wanita bertudung ala2 Hana Tajima,pemilik label Maysaa..
Kalau berpeluang berjumpa Oprah Winfrey-->Saya nak minta dia belikan rumah dan kereta BMW X6 idamanlah!
Aksi JoHaN Manja ngan Zizan..-sweet jer kan
Aksi Zizan Manja ngan JohaN-Hahaha adoii terlebih sweet dah ni haha...

#perkara paling sweet tentang kawan baik anda,johan jawab cover line cemerlang..haha mesti die cerita pasal Zizan kan..hehe sweet la diorang ni muahaha...


22 ulasan:

  1. Love Jozan. tapi, lebih suka zizan!
    cube la tgk blog saya. semua pic zizan -> http://iza-zaty.blogspot.com :) love jozan foreverr !

    BalasPadam
  2. kalau dh kelakar tu jawapan pun kelakar la juga hahha

    BalasPadam
  3. suka sgt2 dgn this two JOZAN terbaik!

    BalasPadam
  4. lawak betul jawapan mak jemah tu...hahaha

    BalasPadam
  5. baca komen johan wat ayu tersenyum sorang2 nak tergelak pun ada..mmg cemerlang..haha

    BalasPadam
  6. alaa knapa zizan sikit jer ;)

    BalasPadam
  7. mana dpt jawapan ni..semput ar

    BalasPadam
  8. Mmg lawak abih la jwpn Si Johan tu. tapi tak puas baca Pasal zizan..

    BalasPadam
  9. ahahahah...kelakar la mrk ni..bab johan jawab soalan tu..mmg sempoi...

    suka la trademark cover line cemerlang....ahahahaha

    BalasPadam
  10. mak jemahh..terbaeekk punya jawapann..lawakk sehhh

    BalasPadam
  11. I love both of them..
    lawak giler!!

    BalasPadam
  12. Memang sweetlah dorang nie...serasi bersama...

    BalasPadam
  13. hehehe...asal soalan kat johan banyak..soalan kat zizan sikit je,nak tanya peminat jozan ni,manatau dia tahu..hehehe.

    apasal dik?haha.

    BalasPadam
  14. johan punye jawapan main2 je tp kelakar. zizan lak serius je semua. konfem la cemerlang tu utk zizan. :)

    BalasPadam
  15. main main je jawab. huhu. nasib baik buat org sengeh je. ;)

    BalasPadam
  16. mmg sweet mak jemah dan mail lambong ni..hihi..kelakar jwpn mak jemah...plg best tang britney dan rihanna..dua2 x suka sbb rimas dua2 rebutkan dye..hahaha..terbaik punye jwpn.. :D

    BalasPadam
  17. hihi..klakar tgk jwpn dri si johan ni..mmg gila2 sikit

    BalasPadam
  18. hahaaha..
    Kak Arina-soalan untk johan dan zizan saya ambil dari dua smber berbeza..sebab tu jumlah soalan x sama byk..interview diorang berbeza..hehe

    BalasPadam
  19. hihi....lawakla....hhaha....
    banyak perkara sweet tentang kawan....xterkata....hihi

    BalasPadam
  20. hahaha... kelakar pula baca jawapan2 johan.. :P

    BalasPadam
  21. hahahahah..lawak..main2 aje jawap johan tu..hahaha..buat orang ketawa je....

    BalasPadam
  22. anak tirana aduka suka sgt jozan tu

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017