25 Mei 2013

JOZAN Di Minggu Keenam Raja Lawak Musim Ke-7

Assalammualaikum...
Diam x diam dah masuk minggu ke-7 RL7 ni tapi hari ni nak buat review untuk minggu sudah nyer iaitu minggu ke-6 hehe terlambat sikit review ni haha..apa pun minggu Muzikan Komedi mmg sentiasa best..

Antara Yang Menarik Di Minggu Ke-6 RL7
-Minggu Ke 6 Raja Lawak Musim Ke-7 adalah bertemakan Muzikal Komedi..untuk musim ini ada sedikit kelainan apabila turut menampilkan artis jemputan yang terdiri daripada penyanyi.
-Pembukaan Minggu Ke-6 diserikan dgn artis Jemputan Waris dgn lagu Rembau Most Wanted dan dipertengahan lagu JOZAN pun keluar n turut menyanyi bersama-sama.
-Ada part yg awal2 masa Johan buat2 sedut inhaler tu pastu Zizan cakap "nak sikit2x" pastu Johan pun bagi..Zizan pun buat2 laa sedut n last2 Johan ugut nak tium haha die cakap 'bagi betul2 kang" terus Zizan cakap "eh jangan-jangan" sambil senyum2 hehe..
-Masa habis persembahan Kumpulan Okay, JOHaN ada nyanyi2 sikit.
-Time JOZAN nak perkenalkan Artis jemputan untuk kumpulan Wala iaitu Noh Hujan, Johan sempat cakap "Setahu aku kat Malaysia aku jer yang dah kahwin Hot" terus Zizan buat muka sikit hehe pastu Johan cakap kt Zizan "tengok Dengkilah tu2x" kemudian Zizan jawab "Tak bukan dengki,ko Hot sbb rumah takde aircon" hehe.
-Noh Hujan tu kelakar gak haha siap nyanyi lagu dangdut gitu haha, JOZAN pun ada usik2 Noh siap mention Mizz Nina sekali haha sambil buat aksi2 comel gitu. Zizan ada cakap jgn usik2 sangat nanti loan x approve haha masa AC komen Johan lak cakap benda yg sama. Ntah loan apa yg diorang maksudkan tu hehe
-Selepas selesai persembahan kumpulan Xtra JOZAN pun keluar ke depan pentas n brcakap-cakap sikit dgn kump Extra sebelum JoHan cakap "Nama saya Pisang, Ni Jantung Pisang" pastu Zizan lak cakap "Aah saya jantungnyer" so sweet kan..

-Isma yg komen persembahan kump Xtra, biasalah die menyanyi2 lagu jawa lah tamil lah apalah siap bangun lagi menyanyi hahaha kemudian masa Isma tgh nyanyi AC Mizal masuk campur die buat announcement num plat kereta sape ntah..ni mesti nak berhentikan isma dari terus nyanyi ni haha terbaik Dato AC, JOZAN dengan Kump XTRA atas pentas dah gelak besar tengok gelagat AC Mizal dan Isma hehe..pastu Isma sempat mintak Shah Slam main lagu lagi pastu die nyanyi balik,last2 Johan tegur Shah suh jgn main muzik, pastu Zizan lak cakap "dgr Komen die simpan gitar" pastu Johan plak cakap "Tak payah simpan gitar ko masuk dalam" kemudian selepas cara2 undian habis dibaca untuk Kump Xtra JOZAN sempat menyanyi-nyanyi n menari sikit sebelum iklan.
-Persembahan kump Gamat bersama artis undangan Hazama juga menghiburkan..Gaya Hazama menjadi Ramli Sarip sangat menjadi especially dari segi suaranya hehe..paling best masa nk habis persembahan tu tiba2 ada lagu tema AF Plak, JOZAN pun join sekaki menari lagu tema Akademi Fantasia hehe dgn Hazama dan kump Gamat.
-Selesai persembahan Kump Pahat dgn Tam Spider, tibalah giliran isma yg komen..haha macam biasalah mesti die nyanyi puas2 dulu pastu si Shah Slam boleh plak main muzik ikut apa yg isma nyanyi pastu Johan cakap kt shah "You Stop Shah i slap You, stop" hehe tapi isma teruskan nyanyian die gak haaha last2 JoHaN Suruh isma bagi kesimpulan die. Kemudian AC mencelah x puas hati sbb Johan suruh isma bercakap lagi bagi kesimpulan haha maybe JoHan kesian kan Isma jadi die bagi can sikit suh cakap lagi..
-Masa Zizan baca komen2 kt twitter, die tmbh ayat sendiri n ckp Johan Zizan Qiut hehe n masa nak iklan tuh Johan ada tersasul sikit die nk cakap berehat seketika terus jadi seketite terus die buat aksi manja ckp "alaa malulahh camni" hehe comel jer Zizan lak ckp "janganlaaa"
-Aku suka persembahan kump Bora dgn Altimet,pemilihan lagu yg best n sempat lagi diorang bahankan isma dalam lirik lagu diorang hehe..

-Dina jadi artis undangan untuk kumpulan Tuah, sedap suara Dina apa pun teruk gak Dina kena usik dengan JOZAN hehe bermula dgn JoHan yg usik dina, Johan cakap "Kalau Dina jadi hantu belum tentu boleh terbang" pas cakap tu Johan terus lari ke belakang pentas haha pastu Zizan plak cakap "tak baik cakap Dina macam tu" pastu Dina gi kejar Johan kt belakang pentas hehe. Pastu Zizan lak cakap "Dina2 jangan merajuk tapi kalau Dina jadi hantu golek, rata jalan.."Johan dh gelak besar kat belakang pentas sambil Dina kejar Zizan plak, kali ni Zizan yg lari haha.JOZAN mmg kuat mengusik orang..
-Pserta terakhir yg buat persembahan adalah Boy dan artis jemputan Cat farish, isma yg bagi komen untuk persembahan Boy, biasalah die nyanyi2 pastu ntah camne JoHaN pun berjangkit sekali die myanyi-nyanyi ikut gaya isma terus Zizan cakap "Johan3x jangan on bluetooth tu" pastu isma sambung nyanyi balik haha terus Zizan cakap "Aku dah cakap dah, die ni macam wifi kuat line die". 
-Masa penyingkiran Johan menyanyi lagu Malaikat -Judika manakala Zizan plak bercakap pasal peserta..masa dh habis nyanyi tu sempat Johan cakap "Penat siottt nyanyi" heehe pastu Zizan suruh Johan gi belakang pi minum air..hehe
-Peserta yang tersingkir untuk minggu ke 6 adalah kumpulan Pahat dan Kumpulan Xtra.
----Sekian---



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 ulasan:

Cinta Misteri berkata...

tema muzikal mmg mnjadi minggu terbaik stiap kali rajalawak...kannnnn

Ney'zara Mazna berkata...

Nice laa JOZAN...:)

Lynn Munir berkata...

Hehehe...memang best baca entri Miss Banu yang ni. Lengkap. Rasa tak payah dah tengok ulangan Raja Lawak 7.
Tapi bab Isma tu..udah-udahlah tu nyanyinya. Overrrr..sangat.
Astro suruh jadi tukang komen bukan suruh menyanyi manjang kat situ.
Boringgnnya.

lelamaisara berkata...

Lama dah tak tgok....huhuhu...hai miss banu lama nye tak jenguk sini....

izan mama mia berkata...

mereka sentiasa lawak

Deqla Manjew berkata...

wahhh miss banu siap hafal smua dialog depa ye.. hahaha

kayyana berkata...

wah... kesimpulan yang terbaik dari miss banu.. hehehehe

Aizudin Ali berkata...

Tahu tak Lagu Tamil minggu ke-9 punya tu Lagu Apa?

Aizudin Ali berkata...

Tahu tak Lagu Tamil rajalawak 7 minggu ke-9 tu Lagu Apa?

Tanpa Nama berkata...

Jozan terbaek suke baca entry miss banu .....terbaek

M Hafizi berkata...

Miss banu ap name lagu tamil yg merasuk tu

Related Posts with Thumbnails