17 Mei 2013

JOZAN Di Minggu Kelima RaJa Lawak Musim Ke-7

Assalammualaikum..
Macam biasa nk buat review RL7 minggu sudah yg bertemakan bersama artis jemputan..Artis Jemputan yg dijemput semuanya x berapa popular sangat..biasa2 jer..aku mula2 ingatkan ada nabil ke, jepp ker, tauke dan yus semua tapi xde..kalau ada diorang mungkin lagi best kan..

Antara Yang Menarik di Minggu ke-5 RL7
~Masa start Minggu ke-5, JOZAN nampak hyperaktif gitu, diorang sempat bercerita pasal kahwin2 semua & time Zizan baca pasal twitter die sempat kenakan Dato Ac Mizal haha sampai AC dah acah2 nak bangun dari kerusi Juri hehe..
~Masa Johan nak perkenalkan juri yg ketiga iaitu Isma Alif, die sempat menyanyi-nyanyi terlebih dahulu meniru  gaya isma & kemudian barulah Isma bercakap namun biasalah asal isma bercakap memang ambik masa haha die menyanyi dulu mcm2 bahasa, sampai last2 Zizan suruh Astro tutup Mic isma hehe.
~Selepas selesai kumpulan Pahat bersama artis jemputannya Jihan, JOZAN Keluar dengan gaya macam budak2 sikit hehe kemudian AC bagi komen utk persembahan kump Pahat sempat lah AC puji2 Jihan sikit sebelum Zizan mencelah "Dato bukan Jihan banyak senyap ke tadi macam senang je buat duit" hahaha
~Johan sempat usik2 Jihan cakap gigi besi iron man haha
~Paling best masa Jozan nak baca cara2 undian untuk Kump Pahat tu..diorang sempat mencelah dan masuk sekali dalam screen kamera secara bergilir-gilir haha JiHAN pula bertindak menghalau diorang dari terus mengacau hihi.
~Kumpulan WaLa yang dibantu oleh artis jemputan iaitu Arin juga membuat persembahan yang best siap ada gitar dgn menyanyi semua mmg best gak tgk.sebelum last sekali JOZAN pun join sekaki 
menyanyi lagu Sathiyaaaa..
~Zizan sempat mengusik Johan cakap seluar Johan ketat buruklaahh hehe bila Zizan cakap cenggitu, Johan terus mengangkat kakinya ke atas dan tunjuk pada Zizan haha
~Johan sempat usik Ropie yg jadi artis jemputan untuk kump Kintan, Johan cakap Ropie bermodalkan bungkus jer (sbb Ropie jadi Pocong) "patutlah duit Astro habis cepat" hehe selain itu Johan n Zizan ada kacau2 Ropie dgn cucuk pinggang ropie bagi die melatah.
~Pantun Zizan x berapa menjadi sikit hehe nampak muka zizan sedikit tension bila die bagi pantun yang x berapa nak menjadi..
~Zizan cakap kat AC yg salah sorang ahli kump sakan yg diorang pnggil Didie Alias tu dh jadi Avatar cuma kena cat biru jer lagi..hihi
~Selepas selesai persembahan kump Tuah, JoHan keluar jadi Ah Chai manakala Zizan Jadi Mael Lambong..
~Masa Apek beri komen kat kump Gamat dan artis jemputannya ILya, Zizan mencelah n cakap "Bukan Boss tak minat kump Senario ker" haha terus Apek cakap "Ko ada Masalah Peribadi ker" haha Johan dah ketawa masa ni Zizan lak cakap takde2 kat Apek heehe..
~Untuk persembahan kump Tuah, Isma yg komen bukan main panjang die komen siap sempat mnyanyi lagu gemilang semua, sampai last2 AC & Apek bagi mic diorang kt isma,kemudian Johan lak sampai turun pentas bagi mic die gak, apa lagi makin sakan si isma tu myanyi kemudian johan ckp nak ganti tmpat isma n isma terus naik ke pentas dan johan duduk kat tmpat isma, isma naik pentas nyanyi lagu jamal abdillah semua..dan zizan pulak bawa beg besar keluar ke depan pentas sambil panggil nama johan dalam 3 kali tapi johan x dgr lak sbb dok leka mengacau isma aliff.
~Johan baca twitter, ada yg Tweet/komen JOZAN join kump WaLa nyanyi dah mcam kumpulan Nasyid hehe terus Johan ckp tolong padam ek unfollow budak ni..haha..
~Apabila Isma beri komen untuk kump Xtra die ada nyanyi gak tpi sikit jerlaa pas habis die komen terus Zizan cakap Alhamdulilah legaa, Johan dah ketawa dengar Zizan cakap mcm tu hahaha..
~Pas habis persembahan Boy n Artis jemputannya Rahim R2 Jozan terus berborak n buat lawak sama2 dgn Rahim R2 pasal paper..hehe best gak masa ni..lawak gitu..
~Kumpulan Ganu tersingkir, pastu johan ckp "Kump yg berasal dari terengganu mewakili zizan" terus Zizan menyampuk "eh apa kena mengena dgn aku" hahahha pastu Johan sambung lagi Kump Ganu ni "mungkin boleh jadi anak angkat ibu zizan" terus Zizan cakap "Eh eh eh rumah aku dah penuh" haha
~Kump yang tersingkir minggu kelima adalah Kump GaNu dan Kintan n tema Minggu ke-6 adalah Muzikal Komedi..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 ulasan:

Cik Nur™ berkata...

malam nii... :)
miss banu kompem tak lupakannn...

Ikhmal Malique berkata...

huhu..RL7 ni syok sebab ada jozan.

Izzat Eshak berkata...

Jozan memang ramai peminat.

Hamir Rahman berkata...

hye saya pengajur Ga ni dan nak pelawa and menjemput
tuan blogger untuk join GA saya ni yer. :D

Harap sudi ya. selamat berblogging. :D
http://www.amercorner.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html

Isabel Diaz berkata...

JOM JOIN SEGMEN PERTAMA SAYA : http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/05/segmen-blogger-pilihan-saya-by-als.html

Cinta Misteri berkata...

selalu tengok ulangan jer....tp jozan lagi lawak dr peserta rajalawak....huhuhu

Deqla Manjew berkata...

rasanya ramai yg nk tgk sbb pengacara je..haha.. kalo bab peserta plak, rasanya bintang mencari bintang lagi lawak kot..

Azdham Dahalan berkata...

terbaik JOZAN , tanpa mereka raja lawak pasti suram . kihkih

Tanpa Nama berkata...

mmg peserta kali ni takde yg lawak sumenya hampeh. dah minggu 7 pun belum nmpk yg potensi. jozan pun dh mcm kering modal gitu. mmg lah takkan ada yg lebih handal dari jozan. cube fikirkn same... MLM MEGA tu sambung lg lah kot...

Related Posts with Thumbnails