-->

8 Feb 2017

Gelagat Pesakit Di Malaysia

gelagat pesakit di malaysia
Gelagat Pesakit Di Malaysia

Assalammualaikum..
Nak tergelak juga bila tengok gambar dekat atas ni, ubat oren bulat - bulat tu memang punchline betul lah hehehe. Yela kan nama ubat pun kadang - kadang bukan main pelik lagi, dah la nak sebut pun susah, pastu ada juga nama ubat yang panjang betul dan buatkan kita sebagai pesakit susah nak ingat nama ubat, tambah - tambah ubat yang jarang kita makan kan. Tapi kalau ubat tu memang selalu kena makan, memang patut ingatlah juga kan. Kalau yang muda pun susah nak ingat nama ubat, apatah lagi orang tua. Jadi pengajarannya di sini cuba - cubalah ingat nama ubat yang selalu kita kena makan. Paling kurang pun tulislah nama ubat yang kita ambil tu kat dalam buku ke, kertas ke jadi senanglah nak rujuk atau nak jawab bila doktor tanya, mahupun memudahkan kita nak membeli ubat dekat farmasi ke kan.

6 ulasan:

  1. Yepp, sy yg belajar pasal ubat pun penat jugak nak ingat nama ubat. Cumanya kalau orang yg memang kena makan ubat for the rest of life, eloklah tulis atau rekod nama ubat. Senang kalau nak refer mana-mana pusat kesihatan :)

    hanisamanina.com

    BalasPadam
  2. hahaha saya cuma ingat paracetamol je senang.

    BalasPadam
  3. hahaha elsa tunjuk gambar nie dekat abah sebab dia macam pakcik nie jugak perangainya

    BalasPadam
  4. Hehehehe, mestilah ingat, kena makan 6 biji sehari tiap hari pula tu, kekekekeke.

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017