30 Ogo 2012

FeNoMeNa DraMa AdaM & HaWa


Assalammualaikum..
Sekarang ni ramai tengah memperkatakan drama Adam & Hawa yg baru je ditayangkan di Astro Mustika HD sejak isnin lalu..tajuk drama ni pun dh jadi trending kat twitter..maybe sebab Aaron Aziz kot yg berlakon kan..drama ni x silap aku ada 80 episod kesemuanya..panjang kan?
Drama ni adaptasi dari novel terlaris yg tajuknya juga sama Adam & Hawa..
Aku ada baca novel ni tapi ntahlaa aku kurang suka dgn novelnya jadi masa baca novelnyer aku byk skip muka surat so sekarang ni aku dh x ingat jalan ceritanya sgt hahaha..drama ni banyak tarikan bagi aku antaranya mungkin sebab hero drama ni Aaron Aziz kot kan..cuma heroin cerita ni Nadiya Nisa ni pelakon baru juga tapi berbakat besar dh pernah menang anugerah pelakon pembantu wanita terbaik (filem CuN) di Anugerah Skrin..maknanya die ni mmg terror la berlakon kan..aku suke kalau Fazura ke pegang watak heroin cite ni mesti lgi sweet kan..sygnya Fazura mcm jarang berlakon dh.
Tarikan seterusnya adalah drama ni turut shooting kat luar negara tuh mcm kat Mekah dan lain2 tempat..bestnyer..pemandangan pun nmpk cantik2..Selain itu, drama ni ada lagu temanya yg khas tau..sedap lagunyer..yg bertajuk Muara Hati yg dinyanyikan oleh 2 penyanyi yg mempunyai mutu vokal yg antara terbaik kat Malaysia..berduet lagi tuh siapa lagi kalau bukan Dato Siti Nurhaliza dan HaFiz AF...memang sedap lagu nyer..aku suka dengar..dh leh nyanyi sikit2 dh lagu ni hahaha..korang nak dengar lagu ni boleh lah tengok video kt bawah ni..aku baru tengok 2 episod drama ni kat laman web Astro...kalau kat tv memang x boleh tgk sebab drama ni hanya ditayangkan di saluran Mustika HD jer..kalau yg langgan pakej mustika yg biasanyer mmg xde drama ni..tpi xpe nanti2 konformnyer Astro akan ulang tayang balik kt Astro Prima ker or chanel lain..kan..bila drama ni dh hbis tayang kat mustika HD tuh..so tggu jer laa..x pun tgk je kt website mana2 yg tayang cite ni...

Untuk episod awal drama ni nampak okey jer..best gak..bila tengok Aaron Aziz dok mengurat heroin cite ni hehehe..

meh tgk video klip Muara Hati (Ost Adam & Hawa) nyanyian Dato Siti & Hafiz...


 Lirik lagu Muara Hati
Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati dan tetap setia
Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntun mu kepada ku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali… padamu
Aku ada kerna engkau ada
Tercipta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku berhujung padamu
Kemanapun kan pasti kembali ooo
P/s~3 September ini list peserta yg menyertai Maharaja Lwk Mega 2012 akan kuar dh..jeng jeng2x konform laa JOZAN ada haha..x sabar nk tggu mesti diorang all out nyer kali ni utk menang kan..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

sya takde astro so tak dpt nk tengoklah

Cik Nur berkata...

mustika HD je ke..?
xdapat nak tgk..nur xbaca pun lagi novel tu, jadi mmg xtahu citer..huhuh

Si Matatajam berkata...

Ala M tak dak Mustika HD...Mustika biasa ja yg ada..hu hu...cam best tgk...

Deqla manjew berkata...

x dpt nk tgk..huhuhu... eh pompuan tu pelakon jiwa taiko kan?

are_lin@yu berkata...

tak sempat nak tgk lg ni..huhu

Rapunzeel Cikilolo berkata...

masa dalam novel aku sangat suka dengan cerita ni. tapi tak tau la drama macam mane lak kan...

LYAfrina berkata...

pnh baca novel..tp nk layan dramacam xde masa je

nurhasnatulnabila berkata...

me too.. sy xde astro jugak.. :(

Cik Aini berkata...

best ke cita Adam Hawa tu Misz Banu..dah baca novel dia tp x la best sgt =)

**kita tggu 3 sept nti tuk maharaja lawak 2012..hehe

ros_reeza berkata...

ramai gak yang dok bercerita pasal cerita ni.. Ros tak tengok pun lagi :(

nur berkata...

Blm tgk blm baca.. Acaner tu

Miss BaNu berkata...

~yg x dpt tgk cite nih boleh tgk kt lmn web lain kt tenet tuh..byk ada hehe..
Deqla-aah heroin cite nih mmg berlakon dlm filem jiwa taiko tuh
Cik Aini-best la gak kot..hehe..

N.Aima K berkata...

mampukah ia menandingi aura seth tan?

Masha Meisters berkata...

best! sebab ada Aaron aziz....hehe

Solehah Shamsuddin berkata...

nak tengok cte ni,tapi xda astro plak.solehah dh pnh bce novel ni

Yana Libra berkata...

xde astro la..best ke drama ni? novel saya dah baca..huhu~

Related Posts with Thumbnails