31 Ogo 2012

FeNoMeNa Oppa GaNGNaM StyLe



Assalammualaikum...
rasanya semua pun tahu mengenai fenomena Oppa Gangnam Style ni..
awalnya aku x ambik tau pun pasal benda ni sume..cuma bila setiap kali aku online twitter mesti aku pelik sebab tajuk Oppa Gangnam Style sentiasa menjadi trending kat Twitter tuh..so aku pun terfikir amendalah benda ni sampai jdi trending tuh..tapi aku mmg dh agak dh benda ni mesti ada kena mengena dengan Korea ni sebab ada perkataan Oppa tuh kan haha..jadi bila dh tgk kat You Tube baru la den faham...haha first time tengok video klip tuh. mmg nak tergelak..mmg giler laaa dgn tarian gitu hahaha..ramai giler yg view video ni kot..sekarang ni dah cecah sebanyak 73,139,068 views...mak aii..mmg fenomena laa..x pasal2 penyanyi ni jadi famous satu dunia..haha..
Kat Malaysia sendiri pun dh ada ikutan dh..Kampung Gangnam Style la dn mcm2 lagi haha..budak2 pun dh start terikut cara tarian dh..

Para Blogger pun ramai yg dh buat entry mengenai Gangnam Style ni..rata2 nya ada pandangan mereka yg tersendiri..ada yg suka lagu ni sebab video klip die kelakar dan x kurang juga yang menyampah tengok video klip ni..dan cakap pasni makin byk la budak2 muda terloncat-loncat macam kuda dh hahaha..stesen radio swasta pun dh berlumba-lumba nak buat gangnam style mereka yg tersendiri..mmg dasyat gak la fenomena nyer...x lama lagi Maharaja Lawak Mega 2012 nak start kan,aku konform nyer mesti akan adanyer peserta yg akan menari ala2 Gangnam Style ni haha..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 ulasan:

duniafana berkata...

hit yang byk sgt...saya xsuka oppa gangnam

Chic Na berkata...

tak suka oppa gangnam style PSY tu. cam sengal je. tp yg made in malaysia boleh la. hehehe..

Cik Nur berkata...

mcm kena demam gangnam kan... nak tgelak pun ade tgk tarian tu..hahahah

Sue PeLik berkata...

sampai sekang saya tak tahu apa benda nya benda neh. huhuhu

hafiziqin berkata...

mmg fenomena dh sekarang.entah pape.@_@

Deqla manjew berkata...

lorh.. ketinggalan zaman rupanya deqla ni..apa tu? hahaha

LIA AZMAN berkata...

awl-2 dulu, dgr lagu gangnam style tuh, ase mcm pelik jgk. tapi skrg nih, dah byk kali dgr. ok lah jgk ^^

N.Aima K berkata...

ya lah sabah pun ada sudah video parody ni tp saya pn blom tengok lg

Masha Meisters berkata...

haha....memg hit!! oppa genggam style!

Solehah Shamsuddin berkata...

agak2 nya pengaruh spe la oppa gangnam style ni.tbe2 trus femes je dance ni

Yana Libra berkata...

saya tak faham apa yg bestnye..huhu..tengok biasa je pun~

Related Posts with Thumbnails