7 Sep 2012

NostaLGia BerSaMa ProF.



Assalammualaikum...
Hari tuh masa dok tengok video kat You Tube terjumpa lak video kat atas ni hehehe..video semasa Pembentangan Kertas Kerja Mengenai Sejarah Perjuangan Bangsa Melayu Oleh Prof. Dr. Abdullah Zakaria Ghazali di Majlis Simposium Selagi Hayat Dikandung Badan:Lembaran Perjuangan. Beliau ni merupakan salah seorang pensyarah aku dulu..hehe bila tengok video ni terus teringat kat Prof Abdullah ni atau Pak Lah ni hehehe..rindu plak nk dgr die berceloteh..suka tengok gaya die bercakap ada stail lah cara bercakap yg bergaya hehehe..x caya try la tengok video kat atas ni..Kuliah/subjek yg Prof ni handle sentiasa jadi rebutan..semua student berebut-rebut nak masuk sebab subjek yg die ajar mmg famous la sbb byk buku/bahan rujukan..kelas tutorial pun prof sendiri yg handle..masa kuliah memang ramai pelajar jadi susahla die nak ingat nama..tapi bila dh start masuk kelas tutorial prof lama kelamaan die cam dh student die lau nasib baik die hafal terus nama kita hahaha..masa aku belajar dulu alhamdulilah lah die cam dan hafal nama aku..

Sebenarnya aku kagum ngan Prof ni sebab ingatan Prof ni mmg kuat..walaupun dh berusia tapi still maintain lagi..korang tanyalah apa saja ttg hal2 Sejarah ni semua dlm tangan die jer..semua fakta Prof aku ni ingat..dari tahun,nama sultan,tempat dan mcm2 lgi..mmg terbaiklah..cayalah. Beliau ni juga peramah suka bercerita n kadang2 pandai gak buat lawak hehehe..windu plak ngan semua prof yg prnah ajar aku dulu..kebanyakannya mmg nama2 besar..kalau masa sekolah dulu sering tengok nama diorang terpampang kt buku2 ilmiah ada yg jadi penulis buku2 teks dan rujukan bila masuk U dapat plak jumpa dengan orangnya sendiri..mmg bangga la sbb pernah diajar oleh mereka2 ini..Selain Prof Abdullah..aku pernah gak belajar dibawah Prof Dr Nik Safiah Karim..mmg dapat pengalaman yg berguna apabila dapat ilmu dripada mereka2 nih..Selain itu masa belajar dulu aku selalu terserempak ngan Prof Khoo Kay Khim yg famous sangat tuh..mmg asyik terserempak jer sbb bilik pejabat die mmg dekat ngan bilik tutorial kiterog..

Kalau terserempak mmg tersenyum jerla kan..die mmg nampak peramah dan senang tersenyum..pendek kata x sombong..tapi sayangnya die x handle kuliah or tutorial jadi mmg x dpt nak merasa belajar di bawah beliau nih..tapi die ni mmg sentiasa busy,wartawan surat khabar,media massa sume slalu dtg cari die siap bawa kamera mcm nk shooting filem dh rasanya hehee..rindu plak ngan Prof aku ni sume..berbalik pada cite Pak Lah ni aku ada gak la beberapa keping gambar kenangan dgn Prof aku ni..masa ni ada jamuan akhir yg budak2 Jabatan aku handle so sempat la snap gambar hehe..
Kenangan bergambar bersama Prof Abdullah Zakaria Ghazali(duduk)&Dr Azharuddin Mohamed Dali(Berdiri dri kanan)serta ngan Kawan2 Semajor..saja letak gmbr ramai2..segan nk tempek gmbr sendiri saja..hehehe..ikutkan ramai je tapi ada yg xde dlm gambar tu,ada gak yg x hadir dan sebagainya..

ikutkan ramai lagi Prof2 yg nak aku ceritakan tapi lain kali plak lah hehe..kang boring plak korang nak baca hehe..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

8 ulasan:

are_lin@yu berkata...

samalah mcm prof ayu..dah tua tapi ingtn kuat..mmg tabik spring lah.hehe

Cik Nur berkata...

agaknya apalah rahsia diorgkan..kuat betul ingtan diorg ni.. :)

dyabunga berkata...

baguslah..ingtan kuat..

Chic Na berkata...

syoknya dpt belajar dgn prof yg hebat & glemer. cos apa miss banu belajar?

Si Matatajam berkata...

Seronok bila terkenang zaman study kat U dulu kan...

Deqla manjew berkata...

kalo deqla layak jadi propasar je la..haha... juling gak mata cari mana miss banu dlm gmbr tu..rupanya yg tgh up dua jari tu.. hahaha

Che Rosliza Che mat berkata...

Seronoknya...best kalau ingat memory time belajar...

Miss BaNu berkata...

Chic na-kos sains sosial..
deqla-hehehee

Related Posts with Thumbnails