30 Sep 2012

Review 6 FiLeM BaRu BoLLyWood

Assalammualaikum..
Holaa..kalau sebelum2 ni dok cerita pasal Korean Drama kan..kali ni kita tukar sikit..haha
okey kali ni nak cerita pasal Bollywood Movies yang baru aku tengok haha..ada yg terbaik dan lawak giler ada gak yg x berapa nk best..jom layan..

1-HoUSeFuLL 2
Filem ni mmg sangat ramai pelakon okey..mmg meriah giler..antara pelakonnya Akshay Kumar,John Abraham,Ritesh Deshmukh,Asin yang lain2 tuh x ingat nama dah haha..Jalan cerita filem ni mmg best..kelakar giler..sinopsis die panjang sgt susah nak cerita haha kalau korang nak tahu leh tgk kat wikipedia..tapi mmg aku gelak jer tengok cerita ni suke tengok Akshay kumar ngan John Abraham diorang ni boleh diibaratkan mcm "jozan" versi bollywood sbb diorang ni nmpk sweet bila berlakon sekali haha..
2-DanGeRouS IshQ
Filem ni dilakonkan oleh Karisma Kapoor, hero filem ni aku x ingat namanya sbb pelakon baru n ada gak Jimmy Shergil dlm cerita nih..permulaan cerita mmg nmpk best sebab nmpk mcm suspen jer kan..bila pertengahan cerita dh mcm kurang best sebab cerita ni pasal Kelahiran semula..so ada la mengimbas zaman2 silam so lama-kelamaan cite nih jadi boring terutama bila die imbas zaman2 silam tuh..
3-JOKER
Filem ni bertajuk JoKer dan sekali lagi dilakonkan oleh Akshay Kumar,heroin cite ni aku x ingat nama die haahaha..sape2 nak tgk ALiEN boleh la tengok filem ni sbb diorang ada tjuk Alien keluar dari kapal angkasa muahahaha..mmg lawak..Akshay Kumar ni bekerja kt luar negara pastu die balik kampung die kt India sbb die dapat berita yg bapa die sakit..kampung die terpencil mcm pedalaman tuh..die balik2 rupanya bapa die tipu die..bapa die nak die tolong majukan kampung mereka..sbb akshay ni belajar tinggi..so akhirnya Akshay pun ikut la cakap bapa die..dan akhirnya die mendapat idea buat cerita yg kononnya di kpg mereka ada makhluk asing mendarat bagi menarik perhatian media massa membuat liputan sekaligus membuatkan nama kampung mereka jadi terkenal di dunia.die pun suruh org2 kampung tuh menyamar jadi aliens/makhluk asing dan akhirnya betul2 makhluk asing tuh datang kt kpg diorang hahaha..seriusly filem ni pun kelakar..walaupun x logik tapi mmg best untuk ditonton haha..
 
4-TeRi Meri KaHaaNi

Filem ini dilakonkan oleh Shahid Kapoor dan Priyanka Chopra..dalam cerita nih ada 3 kisah cinta yg dilakonkan oleh mereka berdua tapi dalam 3 zaman/tahun yang berbeza..iaitu kisah cinta pada tahun 1960an, 2012 dan 1931. Bagi aku kisah cinta pada tahun 1960an tuh nampak sweet dan okey la sikit dari dua tahun yg lain tuh..Kisah cinta tahun 2012 tuh mmg x best ntah apa2 yg tahun 1931 tuh membosankan..haha  bagi aku jalan cerita filem ni x best laaa..walaupun pengarah filem ni pernah menghasilkan filem Box Office yg meletup mcm filem Hum Tum..tapi filem ni bagi aku mmg kurenggg sikit.
5- RaaZ 3
Filem ini dilakonkan oleh Emran Hashmi ngan Bipasha Basu..ni filem Bollywood seram..bagi aku jalan cerita die mmg best..seram gak tengok..cite bomoh2 kan orang haha..ingat orang melayu je main bomoh2 kat India pun ada tau. Filem ni cerita pasal dunia artis,Bipasha Basu ni harap sangat die menang anugerah tau tapi last2 orang lain yg menang yg merupakan adik tirinya yg paling die benci.So sebab die sakit hati sangat die jumpa bomoh pendek kata die amalkan ilmu hitam laa..kemudian Bipasha ni suruh Boyfren die ni baik2 ngan adik tiri die kemudian masukkan sesuatu dlm minuman adik tirinya supaya adik tirinya terkena ilmu hitam tuh mcm santau la gak..lama-kelamaan adik tirinya mula diganggu benda2 pelik mcm hantu semua..boyfren Bipasha mula kesian tengok adik tiri Bipasha ni..dari kesian terus jadi cinta lak dan akhirnya putus dgn bipasha. So hal ni buat Bipasha bertambah sakit hati..haha seriusly best cerita ni..serammm jalan cerita die boleh tahan.so mmg berbaloi tengok cerita seram ni.
6- JoDi Breakers
Filem ni ala2 filem Komedi gitu dilakonkan oleh Madhavan dan Bipasha Basu. Aku mmg x berkenan dgn hero filem ni haha..kalau tukar hero lain mungkin best sikit kot filem ni..Filem ni berkisarkan dua org partner iaitu Bipasha dan Madhavan yg kerja mereka adalah menjadi penasihat penceraian..diorang berdua akan lakukan apa saja untuk membuatkan satu2 pasangan yg telah berkahwin bercerai..Mereka sanggup berlakon dan menipu asalkan pasangan tuh berjaya bercerai dengan jayanya dan mereka akan mendapat komisen..satu hari mereka telah tersilap dengan membuatkan satu pasangan yang bahagia bercerai akibat fitnah dari mereka..setelah sedar kesilapan mereka..mereka akhirnya cuba membuatkan pasangan berkenaan berbaik kembali..Bagi aku jalan cerita okey la tapi pelakon jer yg x best hahaha..
 
hehehe itu jela review aku secara ringkas mengenai filem2 diatas..ada lagi yg aku tak tengok ni,filem kat atas ni semuanya filem Baru tahun 2012..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 ulasan:

are_lin@yu berkata...

alahai dh lma xlyn hindustan..hihi..tp td bru tgk humraaz kt astro..hehe

Chic Na berkata...

bollywood pulak. berbakat betul miss banu ni. boleh jadi pengulas yg berjaya ni. hikhik..

*cik na tak minat bollywood. ;)

Rapunzeel Cikilolo berkata...

cerita no 1 nmpak paling best :)

Deqla manjew berkata...

wahh.. filem ke2 tu karisma kapoor.. dah lama jugak x tgk dia berlakon..menten cun la dia...

+kasih+ berkata...

teringin nak tgk raaz 3 tu.. raaz 2 pun x tgk lg.. hehehe... yg lenlain tu cam xbrape jer.. tapi yg karisma kapoor belakon tu cam best jer sebab ade karisma kapoor.. boleh gitu??

Mira Adzlia berkata...

lame da xtgk cte hindustan...

wsl5856 berkata...

ade gak 'jozan' versi hindustan...hehehe
i like...

~Cik Sweety~ berkata...

last tgk hindi om shanti om.. hehe

wan nurul hezrina berkata...

lamanya tak layan industan sbb suka dok tgk sensorang..la ni sofia n merah sik kacau jer.hikhik tapi tertarik ngan review filem raaz2..dulu adakan razz1?bukan bipasa jugakker yang main?huh siap santau lagi ek..

Si Matatajam berkata...

Teringin nak tengok Raaz 3 tu la...nak layan kat mana yek Banu.l

Miss BaNu berkata...

akak M nak tgk RAAZ 3 tuh leh try tengok kat sini http://www.desihit.net/

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani klu john abraham ada mesti nengok la..minat giler dia hahaha

Solehah Shamsuddin berkata...

cte hindustan.best2

9n0L4 berkata...

lame betul tak layan cite bollywood. hehe.

Related Posts with Thumbnails