4 Sep 2012

QueeN In HyuN's MaN~KoReaN DraMa Review


Assalammualaikum..
macam biasa aku nak review drama2 Korea yg aku dh tengok..pada yg sape x minat tengok drama Korea tuh layan je la yer gambar2 yg ada haha..aku suka buat review drama Korea ni sebab x ramai yg buat kan..hehehe..drama yg akan aku review ni juga adalah drama terbaru juga yakni drama baru tahun 2012..dan semuanya ada 16 episod..kalau korang perasan heroin cerita ni pernah berlakon dlm drama popular iaitu Secret Garden. Drama ni ada sikit persamaan ngan Rooftop Prince..sikit jer iaitu yg mana hero cerita ni dapat datang ke Zaman Moden dari zaman dulu menggunakan tangkal atau azimat.Kemudian die bertemu dan akhirnya bercinta dengan seorang pelakon drama pada zaman moden ini..namun akhirnya banyak kesulitan yg berlaku dan menghalang percintaan mereka berdua yg berlainan zaman ini.
Aku paling suka dengan watak hero ni iaitu Kim Boong-Do..Die ni sangat Bijaksana..walaupun agak terkejut bila mendapati dirinya berada didunia lain iaitu di zaman moden..Die tetap cool dan tenang..die cuba menyesuaikan diri dengan keadaan disini..dia ni kira sangat pandai laa die cepat belajar n cepat menyesuaikan diri dizaman moden dengan pertolongan Choi Hee-jin(Heroin cite ni) yg mempercayainya dan cuba menolongnya sedaya yg boleh..apa yang best dlm drama ni kita dapat tengok Kim Boong Do ni akan ulang alik dari zaman dulu ke zaman kini begitulah sebaliknya..Die ni cuba selesaikan masalah yg berlaku di istana di zaman dulu dan cuba hidup di dua zaman iaitu zaman dulu dan kini..Aku sangat suka bila tengok dia cuba hidup di zaman moden ni berpakaian mcm org zaman kini..potong rambut sume..hensem dah hehehe..semuanya makin complicated bila dia akhirnya bercinta ngan Choi Hee-jin.
Part2 Kelakar dlm cite ni mmg sgt sweet..hahaha terutama bila Choi Hee Jin ajar benda bukan2 kan Kim Boong Do ni maklumlah Kim Boong do ni mcm lurus bendul gak sebab die x biasa kan dgn zaman moden jadi die ikut je apa yg Hee Jin ajar walaupun benda tuh mcm mengarut dan bukan2 hahaha..nasiblaa last2 Kim Boong do ni sedar dan mengerti apa yg Hee Jin ajar tuh salah dan hanya main2 kan nya saja..suke tgk Kim Boong do ni sebab die x panas baran..sangat cool dan suka tersenyum jer..sweet je tgk..
Part Sedih plak mmg sedih sangat terutama bila diorang terpaksa berpisah..pastu Kim Boong Do x dapat datang ke zaman moden dah sebab tangkal atau azimat yg membolehkannya datang ke dunia moden sudah terbakar lalu hangus..maka kedua-dua mereka hidup terseksa..mmg sangat kesian dan sedih masa nih..fuhhh touching giler laaa...
Jalan cerita drama ni bergerak laju jadi kita tak akan rasa boring laaa sebab jalan ceritanya x meleret-leret n senang nak paham..walaupun ceritanya melibatkan dua zaman..untuk lebih paham korang tgjk jela sinopsis kat bawah ni yer....
SiNopSis
Year 1694, Joseon Dynasty: Kim Boong-do (Ji Hyun-woo) is a noble-born scholar and his family's sole survivor after they were massacred in a conspiracy. Boong-do supports the reinstatement of Queen In-hyun, who was deposed due to scheming by royal concubine Lady Jang. Year 2012, modern-day Seoul: Choi Hee-jin (Yoo In-na), an unsuccessful actress, lands her big break when she is cast as Queen In-hyun in the television drama "New Jang Heebin". Due to a mysterious talisman, Boong-do time-travels to 2012, where he crosses paths with Hee-jin and falls in love.
Para Pelakon Drama ni ^_^
aku bagi 3.6 dari 5 bintang untuk drama ni...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 ulasan:

Maria Menado~ berkata...

yoo In Na.. femes dia sekarang. dulu pelakon tambahan aje dalam secret garden. =)

dEdEQ dE wIshEs berkata...

I LOIKE KOREA DRAMA .. HIHI

Fienazzuki berkata...

Kurang sikit tengok korean...
Tak atwu kenapa...

Si Matatajam berkata...

Rindunya nak tgk crita Korea..lama dah tak tgk...

Masha Meisters berkata...

suke actress tu...chomelll kan dye n:)

dyabunga berkata...

lama tak tgk citer korea..hihih

Si Matatajam berkata...

Kak M tag Banu dlm GA

Isabel Diaz berkata...

mcm best jark :)

Cik Aini berkata...

mcm best je drama ni..
kita sama lah Misz Banu..suka tau tgk cita korea ni,nti nk cari CD drama ni lah =)

izan mama mia berkata...

cam best jer citer nih

are_lin@yu berkata...

heroin cantik mesti bes..hehe

lelamaisara berkata...

Alahai comey heroin
..

Wanieys berkata...

xsempat nk melayan citer korea :)

LYAfrina berkata...

alahai..cunnyer heroin dia.. dh lama sgt x ayan citer korea ni..x ckp masa..

Cik Nur berkata...

heroinya comel banget...!

9n0L4 berkata...

stail cite rooftop jugak la ni. mesti best kan. ;)

chae chun berkata...

Hehehe...I really love this Drama too. I dah ulang berapa kali dah. Ada ler dalam 12 kali. I ada cd dia. Koleksi cerita KOrea saya makin hari makin meningkat tapi xde ler banyak sangat adalah dalm 40 buah cd korea. Tak banyakkan hahahahaha.....

Tanpa Nama berkata...

drama ni mmg best.kelakar dan sweet sgt2 bile heroin ajar hero ni bende pelik2..hehe..recommended drama pd sesape yg tgh nk pilih drama ape yg nk tgk..

Tanpa Nama berkata...

Suke tgk drama ni...sweet sgt2...rase hati tu berbunge bunge je..byk kali gak la dok ulang citer ni...suke part pakaian kim bung do dzaman moden...mmg stailo...

Tanpa Nama berkata...

Alamak..,, bnyk sgt scene kiss nyer...hehe...tp ok la citer nih...

Tanpa Nama berkata...

besla citer ni....bla tw diorang kpel btoi...huhu best nya...kiut jer

Anis Syafiqah berkata...

kak banu download citer ni kt ne ekk

Anis Syafiqah berkata...

nak tgk..kak banu download citer ni kt mner ek

Related Posts with Thumbnails