10 Okt 2012

CoRat-Coret ANuGeRah BLoKBusTer~ZiZaN MeNaNG

Assalammualaikum...
Sape tengok AnugeRah BLoKBuster semalam??
Anugerah Blokbuster ni berbeza dengan anugerah2 lain sebab ianya bergantung pada undian dari peminat semata-mata. Rasanya semalam banyak kejutan yang berlaku..Orang yang kita sangka menang x menang, yang dijangka x menang tapi dia lah yang menang..rasanya semalam ramai Zizannerz/Jozanners yang gembira dengan kemenangan Zizan yang menang dan berjaya menewaskan Aaron Aziz tuh..sebab kalau ikut undian online nampak undian Aaron mengatasi Zizan dalam dekat seribu lebih undian..so aku pun bajet mmg Aaron Aziz yang menang..tapi kalau dh rezeki tuh tak ke mana kan..akhirnya dapat gak kat Zizan..ternyata ramai yg terkejut dengan Zizan sendiri pun terkejut..tahniah Zizan..rasanya undian untuk Zizan menerusi SMS lebih banyak dari Aaron dan akhirnya membuatkan Zizan yang menang.
Bagi aku of Courses la happy Zizan menang..tapi akan lebih happy lau JoHaN Pun menang sekali..sama2 dapat anugerah, sama2 naik pentas..sweet kan the best moment ever seandainya ianya benar2 terjadi..hope ianya akan jadi kenyataan dalam Maharaja Lawak MeGa 2012..amin..
kat mana2 pun di facebook apatah lagi twitter banyak yg memberi ucapan tahniah kt Zizan..cayalah..bagi aku keseluruhan Anugerah BlokBuster agak boring lah especially dari sudut persembahan walaupun dibarisi banyak artis hebat dan popular..Dari sudut pengacaraan rasanya gandingan ZiZaN,Afdlin Shauki dan Lisa Surihani menjadik jugak..best tapi tang pengacaranya jela..pembukaan dgn Zizan afdlin menari lagu Oppa Gangnam Style..okey la gak hehe..time Zizan dan Afdlin mengusik Lisa pasal Lisa yg pelat huruf 'R' tuh best hehehe..kesian lisa kena buli sikit2 ngan diorang haha..kenapa x gandingkan JOZAN mesti lebih gamat punya..sebab sebelum ni ada dengar ura-ura Johan pun jadi pengacaranya juga tapi ntah tetiba x de plak..
Antara kejutan yg berlaku bila Aaron Aziz kalah dan Zizan menang, kemudian Lisa Surihani, Maya Karin juga kalah ditangan Yana Shamsudin untuk ketagori Heroin terhebat..Tasya Shila juga membuat kejutan dengan mengalahkan Nadiya Nisaa dan Mia Sara untuk kategori Heroin Baru Terhebat..Fikree Bakar juga buat kejutan menang dalam kategori Penyangak terhebat mengalahkan calon favourite Khir Rahman. Malam tadi juga menyaksikan Shamsul Yusof menang besar..banyak anugerah yg dibolotnya..dasyat laa..terbaik..dari aspek persembahan pula,x berapa best laa..mcm salah gabungan jer..selain tuh artis yg menyanyi muncul sekejap sangat mcm Ziana Zain, Erra dan lain2..Patutnya Siti diganding dgn Ziana dan Erra mesti meletup 3 diva di satu pentas..tapi bila diasing-asing dah x best..Siti pakai baju ala2 hip hop tuh nampak mcm tembam lak..n rasanya suara siti x sesuai la nyanyi lagu Simetri tuh..tapi Bunkface nyanyi lagu Siti Falling in Love versi rock tuh best la plak hehehe..aku rasa diorang salah gandingkan artis untuk persembahan..x best bagi pendapat aku..huhuh..
emmm yang tuh jelaa kot yg nak aku komen pasal Anugerah Blokbuster ni..Tahniah pada yg menang..
gambar2 kat atas ni kredit kat Instagram Afdal Shahizad dan Facebook.

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

17 ulasan:

Kertas Warna Merah berkata...

suka tgk zizan mlm tadi. haha

Needa Hani berkata...

Alhamdulillah...kita tak terkejut sbnrnya sbb ramai org x tau yg online tu 50% je...mcm undian MTV Awards tu yg menang sbb sms, wpun kat online calon yg awalnya leading tu beribu2 vote...apapun klu x menang pun, zizan ttp pemenang di hati gua & family twitter cewahhh haha

Aimi Syahirah berkata...

Salam.. Anda ditag!:) http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-yana-ajak-blogwalking.html

Dunia Wilma berkata...

Tahniah Zizan :-)
You are the best...

Deq's Qienz berkata...

Tahniah zizan..

Chic Na berkata...

tak tengok pun tp dah agak konfem zizan menang. cayalah.

Si Matatajam berkata...

Tahniah buat Zizan...he deserve it... Tapi tak best la tgk rambut dia semalam..cam org tua plak..

lelamaisara berkata...

Tak tgok pon anugerah ni....tgah syok berjalan ngan family..huhuuu...ape pon tahniah zizan..tak lupe gak pada yana....huhuuu...cayalah .....

Mrs Velentine berkata...

tahniah zizan..mmg kejutan lah

Kesuma Angsana berkata...

part taha shila tu mmg x boleh blah lah!

Cik Nur berkata...

xdapat tgkk..kan de bola..huhuhuh....
apepun, tahniah dekat zizan...

kayyana berkata...

wah.. zizan makin murah rezeki lah.. hehe. tahniah zizan.. tak sempat plak me nk tgk anugerah tu sbb me kuar.. hehehe

fieda berkata...

zizan mmg best...tak sangka dpt kalahkan aaron aziz kan..

Eraz Fadli berkata...

E'raz tag Miss Banu untuk segmen ni.. JOm join.. http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-follow-and-win-rm50-by-eikyn.html

dya bunga berkata...

tahniah zizan..hihi..suka bila zizan menang

Che Rosliza Che mat berkata...

tahniah zizan...turut gembira...

Yana Libra berkata...

tahniah untuk zizan~ :)

Related Posts with Thumbnails