3 Feb 2013

ReVieW FiNaL MaHaRaJa LaWak MeGa 2012

Assalammualaikum..
kepada semua pembaca blog ini..
sorry agak lambat buat review final hehehe n sorry gak sbb minggu ni mmg semua entry berkaitan MLM dan juga JOZAN haha sorry ye pada yg x berapa suka tu..Rasanya 1 Malaysia/Singapore/Brunei dah tahu sape yg menang MLM2012 kan..hahaha..jadi x yah cite panjang jom tengok review lak.
~JOZAN (JuaRa)
Rasanya dalam entry sebelum ini aku dh mengulas panjang lebar mengenai kemenangan JOZAN..So korang boleh rujuk SINI dan SINI untuk baca yer..apapun bagi aku, sejujurnya aku memang gembira dengan kemenangan JOZAN..diorang mmg layak menang..Sketsa pertama, Johan jadi Awie dan Zizan jadi UAI..rasanya semua tahu yg JOZAN mmg pakar dalam meniru gaya2 orang/artis ni, tagline program diorang masa ni "Nampak Sama tapi Bukan Dia" "Tunggu, Ini semua Poyo" hehe. Nama JOZAN mmg trending di Twitter, tagline Ini Semua Poyo pun trending di twitter juga..penangan JOZAN..Sketsa kedua Johan jadi deejay radio dan Zizan jadi pendengar radio hehe. Best plak dgr Johan nyanyi lagu Kosong versi Tamil dgn lagu Hati Kama versi Chinese hehe..x leh blah part Microfon tuh haha sekejap bagi mic sekejap ambik balik haha..pastu part Sambung lagu tu pon best haha "Andaiku Bercinta Lagi dua minit lgi 3 minit lagi" n pastu ada part zizan kiss johan tuh hahah sweet jer..ada yg tnya reaksi Zizan kan aku ada tgk kt twitter die bila ada org tnya part kiss tu die gelak jer pastu ckp malulaaa haha malu2 kucing plak die haha kalau tgk Yus pun ade kiss dahi tauke masa final hari tu haha.
JAMBU (Naib JuaRa)
First sketsa Jambu agak simple x byk props pun n diorang just berdiri dan cakap sikit2 pon orang dah gelak..diorang beri ucapan kat mic pastu ada gaduh sikit2 bila dua2 berebut nk bercakap n yus selalu potong masa tauke nk bercakap hahaha..siap masuk teh ais sedap dan mcm2 lgi hehe..Sketsa kedua Jambu mainkan watak ayah dan anak perempuannya...sorang Ayah yg sedang risau apabila anak perempuannya x balik2 lagi..Tauke jadi perempuan dgn rambut colour pink lagi baju die lgi x leh blah haha..pemilihan lagu diorang pon best2 juga..tauke nyanyi "Ayah Maafkan Zila" hehe pastu masa last Yus kiss dahi tauke haha..semua main kiss2 masa final2 ni muahaaha..pendapat aku persembahan JamBu okey masa final cuma minggu2 sebelum ni persembahan diorang lagi best dari yg final..pendapat aku laa kan..

SHIRO
Sketsa pertama Shiro diorang macam recycle watak ala2 Nasir Bilal Khan tuh manakala Ajak Shiro jadi peragut..diorang ada gunakan patung untuk dijadikan mangsa ragut haha,part diorang dgn patung tuh nk tergelak laa jugak hahaha..sketsa kedua diorang jadi suami isteri fuhh shahrol rapp tuh haha..menjadi rapp die.nyanyian die pun okey x mcm dulu hehe..Ajak siap mengandung lgi.diorang jadi sweet2 gitu.merajuk laa dipujuk lah pemilihan lagu pun not bad..pastu dua2 siap menari zapin lagi..terror menari zapin tuh..mesti org johor suka hehe..aku pun suka tgk diorang menari tu..
BOBOI
Boboi mmg all out in final..kreatif gitu..sketsa pertama diorang buat ala2 Opera Cina pasal apa yg terjadi pada kakak dan adik puteri hang li po setelah hang li po ke Melaka..haha kreatif diorang ni..costume semua lengkap tu hehe unik dan kreatif gitu..Sketsa kedua diorang pasal yuna yg sdang buat ujibakat untuk cari penyanyi pengganti untuk lagunya di AJL nanti hehhe maka kump BOBOI pun brtukar watak jadi artis hehe Nabil jadi Ning Baizura, Bandi Amuk mmg lawak tgk nabil masa ni especially masa die jadi Ning, Harun S.Bachik jadi Ella dan ape ntah x ingat dh..Afdlin jadi Hafiz dgn Zainal Abidin hehehe..mmg mnghiburkan..diorang letak patung yg kononnya jadi yuna haha..Boboi best..

SAYWHO
Persembahan Saywho masa final okey cuma mungkin belum cukup gah kalau nk banding dgn kump lain..apapun diorang mmg layak berada di final atas usaha diorang buat kajian mendalam ttg apa yg disukai oleh Masy Malaysia..Sketsa pertama ttg Dr Romzey yg sedang memeriksa pesakitnya..dan pesakitnya adalah Dora dan Leonardo..nampaknya diorang mengulang watak Dora dan Leonardo untuk kali ke-3 tpi dlm situasi yg berbeza mcm kisah sambungan gitu hehe, sketsa kedua musical comedy aku rase jalan cerita diorang mcm longgar sikit tp lagu2 yg dipilih best juga..siap ada gambar awie lgi haha.yg x leh blah bila yg kecik tuh apa ntah namanya mnyanyi lagu Pantun Budi yg ditukar liriknya siap menari lagi haha nice suprise muahaha..

Akhirnya settle review final MLM2012..Terlewat seminggu lak tu hehehe...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

7 ulasan:

Che Rosliza Che Mat berkata...

hehehe tahniah yg juara..

Cik Nur berkata...

mcm saywho tu, nur puji diorg sebab rajin study...

tahu je apa yg Malaysia suka..boleh terus nyanyi lagu dalam dialek kelantankan...

nampak kerja keras diorg..

kinara kinatara berkata...

tahniah buat jozan:)

cweet pinky berkata...

CP fan keras , had fan la konon kan , jozan ngan jambu kowt , dorang memg bes , terbaek !! btw tahniah pada yang menang tuh :D

Cik Aini berkata...

mmg jozan terbaek lah..
tp rsnya Saywho lg bagus dr Boboi kot.huhu

Deqla manjew berkata...

suka jozan dan jambu..yeayy..tahniah buat mereka!

kayyana berkata...

yana suke jozan sbb ade johan... hihi.. tp mlm final tu smuanye best best...

Related Posts with Thumbnails