7 Apr 2013

RaMaLaN PeMeNaNg AnuGeraH BiNtaNG PopuLaR ABPBH 2012

Assalammualaikum..
Malam nanti Anugerah Bintang Popular Berita Harian akan berlangsung..so sebelum start ABPBH tu jom kita teka2 sape yang akan menang nanti..heheehe..kadang2 kita nak artis ni menang tapi kalau ikut undian mmg susah nak menang jadi redha jer laa jom tengok tekaan aku..

Artis Baru Lelaki Popular
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

aku rase Izzue islam atau Aiman tu berpotensi besar untuk menang..tapi aku pilih Izzue..suka tengok Izzue dgn Tiz dalam drama Saya Sebenarnya Isteri Dia.

Artis Baru Wanita Popular
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

Pilihan aku adalah Wawa Zainal yang qiut tu hehe die ni x byk kontroversi sgt so sesuai kalau menang..

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

Kan best kalau JoZaN tercalon dalam kategori ni..alahai tapi xde rezeki..aku pilih Hafiz n Adira untuk kategori ni..

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama

Berdasarkan pencapaian cemerlang Hafiz dalam nyanyian..rasanya tahun ni Hafiz akan menang lagi kot...

Penyanyi Wanita Popular
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Aku rasa Yuna patut menang kot sebab dia dah popular sampai luar negara gitu...

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari

Aku suka kalau Beto menang untuk kategori ini..sebab lakonan die mmg superb..tapi rasanya Adi Putra mungkin ada harapan cerah untuk menang kategori ni..

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha

Aku secara peribadi xde minat pun kat Nabila Huda ni tapi rasanya dia patut menang atas lakonannya yang mantap dalam drama die berlakon mcm Julia, Janji Shirah dll filem Bohsia 2.

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Dalam dilema x tau nak pilih sape tapi aku rasa Zizan ada harapan nak menang untuk kategori ni..tapi saingan sengit dari Adi putra, Sam ngan Aaron lah..

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin

Aku rasa Yana ada harapan besar nak menang disebabkan dari awal tahun ni filem lakonan die banyak yang kuar panggung..jadi kemungkinan besar Yana akan menang..hehe

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

I Love JoZaN Bila nak kena pilih salah sorang mmg susah..rasa cam bersalah jer kalau nk kena buat pilihan huhu sebab dua2 pun i like..tapi untuk kategori artis Komedi ni aku rasa JoHaN Patut menang..disebabkan Zizan dah tercalon dalam banyak kategori lain jadi kategori ni kena bagi Johan yang menang..baru adil gitu..kategori ni mmg saingan sengit antara JoHan dan Zizan..sape rezeki lebih die menang..

Artis Komedi Wanita Popular
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

Aku pilih Didie tapi rasanya Jihan pun ada harapan nak menang untuk kategori ni..tunggu dan lihat sape je yg menang..

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Rasanya kemungkinan besar Zizan akan mendominasi kategori ni lagi sekali..hehehe

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

Secara peribadi aku suka kalau Adibah Noor yg menang tapi rasanya untuk kategori ini mungkin FaFau yg akan menang..

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil

Bertahun tahun Faizal Ismail menang untuk kategori ini tapi tahun ni aku agak konfident yang JoHaN akan menang untuk kategori ni..yesszaa hope Johan mng..

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura

Rasanya Fafau xde masalah untuk menang dalam kategori ini sekali lagi..hehehe

Bintang Paling Popular 2012???
Kan best kalau boleh pilih JoZaN huhuhu payah tul nak memilih..tapi kalau ikut populariti dan sokongan peminat aku rasa ZIZAN RAZAK akan menang untuk kategori utama ni..apapun sape yang bernasib baik dan ada rezeki insyaallah akan menang malam nanti..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 ulasan:

Budak Kampung berkata...

aik??shazaziy sam xd dlm calon ke

BaNu Syah berkata...

tu shaheizy sam kan tercalon dalam pelakon filem lelaki popular..

Cik Nur™ berkata...

Retis baru L - Sama Miss Banu

Retis baru P - Nur pilih Nad Zainal

Retis duo - Nur rasa hitam n malik

Penyanyi L pop - sama macam miss banu

Penyanyi P pop - shila hamzah kot.

plakon tv L pop - Sama, beto.

plakon tv P pop - sama miss banu.

plkon flm L pop - zizan/aron.

plkon flm P pop - Nora/lisa

retis komedi L - Zizan / johan.

retis komedi P - Khiriah.

pengacara L - zizan/ pak nil

pengacara P - Fafau

penyampai radio L - FBI/johan

penyampai radio P - fafau

bintang paling popular - Nur..boleh...hahaha.


Sekian ramalan dari Nur...hihih

Che Rosliza Che Mat berkata...

hope zizan menang artis paing popular hihihi

Hanif Idrus berkata...

Setakat dua anugerah dah on...ramalan salah...hihihihu

Hanif Idrus berkata...

Jozan.....pengacara malam ni yek..

Deqla Manjew berkata...

semlm deqla termiss tgk...sbb lupe siarannya semlm... hahaha... cuma smpt la tgk sam menang... terkejut dia yg menang... ingatkan jozan... ;(

N.Aima K berkata...

smlmm awal2 tu tengok pstu anak dah minta tukar cenel :( terima kasih dear sbb update ni tahun..tahun JOZAN la nii...

btw nak invite awak join contest saya:

http://tsukinano.blogspot.com/2013/04/cuticuti-giveaway-diari-aima.html

Si Matatajam berkata...

Memula ingatkan Zizan yg jadi Bintang Paling Popular..

Related Posts with Thumbnails