29 Apr 2013

JOZAN Di Minggu Kedua Raja Lawak Musim Ke-7


Assalammualaikum..
hehe agak terlambat nk buat review Jozan di minggu kedua RL7..minggu ni dh minggu ke-3 dah..hehe so secara ringkasnya jom baca apa yang menarik di sepanjang minggu ke-2 RL7 berdasarkan pemerhatian aku n gelagat JOZAN minggu kedua mmg sgt best n sweet hehehe..

Antara yang Menarik
~JOZAN asal sebut nama Ali automatik diorang ubah karakter jadi lembut2 sikit, mcm kanak2 pun ade n paling penting terus diorang jadi sweet2 hehehe
~Dato Ac Mizal ckp Johan dh mcm Rohana Jalil, pastu Johan ckp diri die mcm Rahimah Rahim sambil nyanyi2 sekali heheehe 
~Masa JOZAN baca cara2 nk undi peserta selepas peserta selesai membuat persembahan..salah sorang dari diorang akan masuk frame sekali tjuk muka gak dgn peserta haha kdg2 dua2 sekali join sekaki masuk frame(Dtg depan kamera) sambil buat pelbagai reaksi mimik muka..heee
~JOZAN ada berpantun juga masa nk perkenalkan nama peserta pantun dua kerat gitu..
~Juri iaitu Saiful Apek ada menegur kesalahan para peserta dgn nada yg sedikit kecewa/mrh jadi selepas itu JOZAN terus bercakap dlm nada yg slow hehe 
~JOZAN suka usik kesemua peserta tpi nmpk diorang paling hyper aktif dlm mngusik Ali..tpi minggu kedua ni Ali dh terkeluar tak tahu lah sape yg akan jadi mangsa JOZAN yg seterusnya hihi maybe yg mcm Zaibo tu kot hehe..
~JOZAN cakap sabah mmg kelakar bunyinyer habis bunyi siam,tamil semua masuk...hihihi
~Zizan ckp muka peserta dari sabah yg bernama Boy tu mcm muka Ac Mizal zaman muda2 dulu, Johan terus mengiyakan n die pun baru perasan kemudian Ac Mizal terus menyampuk dan cakap "peserta seterusnya 2x" hahaha pastu boleh plak si Boy tu menyanyi sekejap lagu Fiona tu..lawak time ni..
~Bukan peserta atau juri jer yg JOZAN suka kacau habis abang kamera pun kena kacau dgn diorang..haha diorang sengaja nk konpiuskan abg kamera dgn sorang gi sebelah kanan sorang pergi sebelah kiri jdi abg kamera tu keliru jap x tau nk ambik gmbar sape hahaha..
~Suka part sebelum Ali buat prsembahan dua2 jadi hyperaktif sekejap, Zizan tnya Johan "awak sayang saya x??haha sweet jer..
~Masa Ali habis buat persembahan pun JOZAN tetap jadi tumpuan, comel tengok diorang melompat haha serentak lak diorang lompat..Zizan baru nk mengusik Ali, Johan halang n terus pergi kat Zizan n kemudian terus muncul adegan sweet2 JOZAN haha Zizan sempat cakap Dont Say Any Words sambil angkat tgn die..Johan dh gelak besar smbil ckp jgnlaaaaa..hehe kemudian diorang gi kacau Ali semula haha
~Apek pun JOZAN sempat nk usik haahaha kemudian berlaku plak Scene duduk haha Zizan trcepat kali ni die terus nk kenalkan peserta tapi undian untuk Ali belum baca lagi..nasib die sedar cepat n gtau JoHan..haha pastu berlaku adegan sweet JOZAN smpai Zizan dh tergolek kat lantai hahaha 

~Comel tengok Zizan x dpt control gelak...sampai tutup muka n then gelak2 hahaha time pas lompat tu haha..kemudian muncullah mcm2 jenis binatang Arnab, kuda, gajah dan lipas hehehe..betul kata Zizan hanya Johan yg boleh buat die ketawa sampai mcm tu sekali..seronok tgk diorang happy2 mcm tu kat tv.
~JOZAN lebih kelakar dari peserta ini terbukti apabila salah sorang juri iaitu Isma Alif mengaku yg die ketawa disebabkan JOZAN bukan sbb peserta yg baru selesai buat persembahan tu..haha
~Siaran ulangan Raja Lawak musim ke 7 minggu kedua Astro potong scene sweet2 JOZAN tu..pelik..apa yg x kena..okey jer adegan tu..sweet kot haha..maybe Astro nak pendekkan masa sbb minggu ke-2 masih ramai peserta..jadi masa x cukup..sape yg tengok masa LIVE dapat la tgk aksi2 swet JOZAN tu..yg tgk ulangan mmg xde dah scene tu..kecuali yg download video tu ada laa hehe aku pun download dh haha..
~Ini jela yg aku ingat haha kita tengok plak minggu ke-3 cmne yg penting Relaks laaa JoZan kan adaaaa..eh silap Kit Kat kan Adaaa hahaahah
sekian review dari saya oh yeah...

P/s- Sape belum join My Segmen bolehlaa join Segmen Salam Perkenalan By Miss BaNu.. tarikh tutup 3 Mei ini..kelebihan join segmen ni korang dapat memperkenalkan blog korang pada semua disamping menambah kenalan baru dan blogwalking di blog yg best2 n tambah follower juga..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

7 ulasan:

Rosmiza Ali berkata...

Panjang review kali ni.. Malangnya umah kite xde astro, tu yg tak dapat nak tengok.. Huhu~~ T_T

Cik Nur™ berkata...

sweetkan depa ni...

Kadang2kan tgk raja lawak sbb nak tgk diorang ni jee..heheheh

SITI NURBAITI MOHAMED berkata...

salam miss banu...blog awak sgt la menarik n saya nak taye kat mane boleh saya download rajalawak 7...boleh bg link x?

SITI NURBAITI MOHAMED berkata...

salam miss banu...blog awak sgt la menarik n saya nak taye kat mane boleh saya download rajalawak 7...boleh bg link x?

BaNu Syah berkata...

SITI NURBAITI MOHAMED-wslm...thanks sbb singgah kt blog ini..kalau nk download video raja lawak 7 leh gi ke FB JOZAN MAHARAJALAWAK FAN CLUB's (Official Page) Kt sana ada yg akan kongsikan video2 Raja lawak 7

siapa aku berkata...

seronok sgt bce coretan miss banu...
miss banu nie pun yg meguruskan ahli2 baru jozanners ya...
sye dah download borang tp lps tu sye x tau nak wat cam ner...
blh minta bantuan x?
fb sye zu raika gengdigi

siapa aku berkata...

assalamualaikum.....sye zu dr johor...
sye bru pertme kali tgk blog miss banu dan sye sgt srnk membcenya...
miss banu nie yg menguruskan ahli baru jozanners ker....
sbb sye dah download brgnya tp x tau step seterusnya....
harap miss banu dpt membntu...
fb sye zu raika gengdigi

Related Posts with Thumbnails